• 瀏覽: 1,550
  • 回覆: 21
+2
美國參議院外交委員會4月21日大比數通過《2021年戰略競爭法》,被指試圖在人權與經濟領域向中國施壓後,中國外交部發言人汪文斌4月22日表示中方堅

若尾國選擇不正當競爭,以“戰略競爭”之名行與中國對抗之實,試圖以強硬態度逼迫中國,則是打錯了算盤。中國人不吃這一套!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/615703/美國參議院委員會通過戰略競爭法案應對中國-北京-堅決反對

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-4-22 08:22 PM 發表
美國參議院外交委員會4月21日大比數通過《2021年戰略競爭法》,被指試圖在人權與經濟領域向中國施壓後,中國外交部發言人汪文斌4月22日表示中方堅

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201113/403890251757522944705436.jpeg/Zgediq7CmgsGYJ93k9eWjf3-OXJfVxMTrBHVyqwR1co?v=w1280r16_9 ...
參議院呢番說話係講俾尾國嘅愚民聽,尾國知道打得贏對手尾國點會手軟!尾國唔敢同中國直接開戰機乎可以肯定了,尾國嘅政客咪同菜婆一樣!刮得就刮搵定水腳著草🤗

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-4-22 08:22 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201113/403890251757522944705436.jpeg/Zgediq7CmgsGYJ93k9eWjf3-OXJfVxMTrBHVyqwR1co?v=w1280r16_9 ...
參議院呢番說話係講俾尾國嘅愚民聽,尾國知道打得贏對手尾國點會手軟!尾國唔敢同中國直接開戰機乎可以肯定了,尾國嘅政客咪同菜婆一樣!刮得就刮搵定水腳著草🤗

美國式除褲放屁價值觀.

放個屁都要通過法案.

開戰一了百鳥

美國已活在中國下每日唔提過中國都唔得

呢D花臣小技両跟本不値一提~,,,冇咩卵用....反而覺得亞爺已著手啟動,中,美 一旦脫勾的各項工作...中,美脫勾係遲早既事..總總跡像,顯示,,將會加快,,,脫勾後大家老死不相往來...美國佬反而最岸鳩就係將俄羅斯推向中國一邊....自已得番歐盟~吾好忘記..歐盟23國...國國窮到褲穿窿...得徳國叫做有D錢...而徳國富貴既原因~係同中國做生意~...

我想,美國佬真喺非常惶恐,不過已經太遲了。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-4-22 08:43 PM 發表

尾國,一個慣咗打家劫舍致富,滿口仁義道德嘅強盜劊子手

真系煩死。日日都中國。開戰啦笨

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-22 09:35 PM 發表
大圍堵 ⋯傳出下招到英國出
英國大可能背后捅美國一刀。
英國老陰B了,2016年亞投行一役,美國扯到痕,點知關鍵時刻,英國背后一刀,第一個宣布加入亞投行,樹倒猢猻散,嘍囉們紛紛倒戈也加入亞投行,搞到美國灰頭土臉,顏面盡失

引用:
原帖由 yeunga13 於 2021-4-22 08:51 PM 發表
開戰一了百鳥
冇錯,—於核戰全球攬炒吧

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-4-22 10:19 PM 發表

冇錯,—於核戰全球攬炒吧
打到石器時代

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]