• 瀏覽: 48,537
  • 回覆: 389
+7
引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-4-22 08:34 PM 發表
澳洲向歐美低價傾銷龍蝦!!

澳洲又贏!
民進黨話多多都接呀

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-22 08:12 PM 發表
唔好賤賣,同台灣交換菠蘿,咁咪大家啲貨都清得晒囉
金鑽鳳梨焗龍蝦!

淨係5隻屎眼都頂得住中國市場有餘啦

美歐自己都有龍蝦啦

濕鳩總理蠢過閪,澳洲人有排窮呀!

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-22 07:53 PM 發表
中澳關係自2019年以來急速惡化,澳洲包括紅酒、棉花、大麥、糖、煤炭等商品,都遭中國這個最大市場禁止進口。至去年底,澳洲龍蝦也遭佔出口量91%的

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210422/461960701095710720057294.jpeg/goisAnnk0EZZQhF-D_iJTedE-YN-NCp6QP9IfUD_SH0?v=w1280r16_9
俾澳洲佬搞到歐美市場變成了低價市場,真係情可以堪呀。

冇左一個潛在增長龐大市場超龐大市場,去低價賣俾舊有市場,還要單只量都己經少,價仲要低😌

中國運費已經平一大半啦,因為夠近,歐美咁遠,運到過去可以賣幾錢?

尼D傻Hi糭桶去邊度搵呀甘七精明

攞去台灣換菠蘿

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-4-22 08:23 PM 發表
最緊要澳洲開心!澳洲又贏了
撕完一帶一路合約……連嗰一成都無埋香港應該緊隨中國唔入口澳洲物品

引用:
原帖由 waltzno2 於 2021-4-22 08:27 PM 發表

人跟大佬你跟大佬,越跟就越窮
精神勝利法~我心中富有~吹我大澳洲撚漲呀~

老尾低價入澳狗的蝦,再諗住高價賣波士頓龍蝦俾中國🤔

咎由自取

龍蝦都有生命嫁,捉少D自用咪算囉!之前用炒價賣給中國人,現在賣番正常價出口冇乜問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]