• 瀏覽: 20,211
  • 回覆: 297
+4
引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-22 04:25 PM 發表
用唔用套都要雙方同意先啦~可況打針針 佢顧主乜大呀
人地就係顧主同顧員上下一心都去打疫苗。
李廢仁個賤工盟去攪到人地冇生意做又咩居心呀?
強迫人?好似係黑暴強迫人非黑即白wor.
黑暴強迫罷工,強迫塞機場,強迫人晚晚10點聽狗吠。

拉晒佢地啦。

既然覺得咁委屈, 鼓起勇氣唔撈咪得囉

依家唔使罷工救講啦咩

引用:
原帖由 男E 於 2021-4-22 04:22 PM 發表
經營酒樓婚宴的譽宴集團早前要求員工下周一(26日)前需要接種了第一劑新冠疫苗,否則將安排停工。而職工盟飲食及酒店業職工總會今日到集團的觀塘分店抗議,批評集團強迫員工接種疫苗。

職工盟總幹事蒙兆達等4人於下午12時許到譽宴集團的觀塘分店抗議,呼籲集團收回強迫員工打針的決定。而該分店經理其後出來驅趕工會離開,工會人員一度與分店經理發生口角。該經理表示計畫屬自願性質,又指分店7成員工都已經接種了疫苗, ...
嘩,四個人咁多人!

引用:
原帖由 豬頭BB 於 2021-4-22 05:34 PM 發表

無理解僱?
那停薪留職可以啦 🤔

引用:
原帖由 laichikwok88 於 2021-4-22 05:46 PM 發表

嘩,四個人咁多人!
可以攪埋罷工

引用:
原帖由 consult997 於 2021-4-22 05:14 PM 發表
英國名牌大學唔打針都唔俾返學,你唔去抗議
佢哋邊敢搞佢哋主子呢!

職工盟比譽宴員工趕走

毒媒犯民政棍假民主包裝,不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(黑金/選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

畀佢搞一搞又執得啦!

又攬炒成功!

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-22 04:42 PM 發表
收錢做嘢啫.
10分鐘已做完場show,收工收錢

職工盟要攬炒,唔俾人做防疫工作,變相逼人染疫停工當作罷工攬炒。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-22 04:25 PM 發表
用唔用套都要雙方同意先啦~可況打針針 佢顧主乜大呀
咁吾滿意,咪返工囉!

唔打咪搵過份工囉

唔打咪QUIT 囉
垃圾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]