• 瀏覽: 2,046
  • 回覆: 7
+2
俄羅斯觀察者 2021-04-22 08:41:53

反對派在網上宣稱,有1294人上街遊行的烏蘭烏德,事實上只有零星幾人走上街頭。

宣稱將有17500人走上街頭的葉卡捷琳堡,真正上街的也就幾百人,其中還有不少是等着坐公交車的民眾。

當然,未來的納瓦爾尼,仍將飾演反對普京的“工具人”的角色,即便沒有納瓦爾尼,也會有其他的工具人出現,他們會伴隨普京一路前行。(2021年4月22日,作者:劉鵬)

全文:https://www.toutiao.com/a6953772526858355237/

當今世界,睇西方媒體唔會知道真相,只有西方灌水式的政治宣傳

睇呢個主題,特然想起緬甸
好似好多日冇睇到相關報導
歐美國家唔再關心緬甸人死活?
係咪仲鎮壓緊?
除左新疆 香港..只會焦點放係中國
其他地區發生任何事,民主人權普世價值?
睇唔到,就係睇唔到
仲有喎,泰國反皇室要民主,收左皮好耐
咁即係點? 不了了之? 美國都唔出句聲?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-4-22 03:49 PM 發表
係咪仲鎮壓緊?
睇唔到,就係睇唔到
美軍連孟加拉軍演都玩完,唔敢出手殺入緬甸,繼續打咀炮只係畀全世畀睇穿佢老底

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-4-22 03:49 PM 發表
係咪仲鎮壓緊?
睇唔到,就係睇唔到
西方傳媒靠得住, 豬乸會上樹

引用:
係咪仲鎮壓緊?
睇唔到,就係睇唔到
緬甸及泰國都是軍政府,是很容易控制亂局的。。。
只要控制當地傳媒,停網、控制核心反對派財產及銀行交收,基本上巳可收反對派皮。。。

不同香港,香港是有心〈放任的〉。。。

冇普京嘅話,俄羅斯只會淪為beta版嘅烏克蘭。
普京下台嘅話,俄羅斯只會淪為烏克蘭2.0。

多人過lunch哥啦,重想點?

歐洲班手足無去幫拖咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]