• 瀏覽: 1,599
  • 回覆: 20
原定去年11月開展的香港與新加坡「旅遊氣泡」,連番受新冠肺炎疫情影響未能成事,而港府近日就重啟旅遊氣泡正與新加坡當局進行

吹咗成年....繼續吹落去...

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210422/bkn-20210422084511667-0422_00822_001.html

新加坡多阿差 ???

氣泡破滅。

唔明白邱騰華為何死都要推這旅遊氣泡, 想表現成績?!  兩地都未能完全控制疫情, 你話兩地都清零一段時間就話搞啫, 但兩地疫情反反覆覆, 萬一旅客當中有1%是帶菌者,  而他們又只是來香港玩幾日就回去, 旅遊氣泡會令香港的抗疫更複雜化,更難清零和更難追查, 香港仍反反覆覆的話, 與大陸通關又不知推遲到幾時, 這樣是否因小失大?

引用:
原帖由 露線圖 於 2021-4-22 02:07 PM 發表
原定去年11月開展的香港與新加坡「旅遊氣泡」,連番受新冠肺炎疫情影響未能成事,而港府近日就重啟旅遊氣泡正與新加坡當局進行

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210422/photo/bkn-20210422084511667-0422_00822_001_01b.jpg?20210422124400

吹咗成年....繼續吹落去...

新 ...
呃9班無腦左膠

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-4-22 02:13 PM 發表
氣泡破滅。
十四億人口的中國大陸,可想而知!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 22/4/2021 14:22 發表
唔明白邱騰華為何死都要推這旅遊氣泡, 想表現成績?!  兩地都未能完全控制疫情, 你話兩地都清零一段時間就話搞啫, 但兩地疫情反反覆覆, 萬一旅客當中有1%是帶菌者,  而他們又只是來香港玩幾日就回去, 旅遊氣泡會令香港的抗疫更複雜化,更難清零和更難追查, 香港仍反反覆覆的話, 與大陸通關又不知推遲到幾時, 這樣是否因小失大?
無錯

新加坡真係無咩興趣
同香港差不多
但啲嘢仲貴過香港好多

如果係中、台、日、泰、馬、澳、紐嗰啲就好。

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-22 02:22 PM 發表
好大喜功, 盲目樂觀

搞乜9 新加坡。。。處理好通關仲好啦

五月底成行喇,儍仔!方向報?!算吧啦
不過咁,呢個氣泡如果串連呆灣,我就唔會去喇!你懂的。

https://hk.finance.yahoo.com

算啦, 就算做到都唔太大實質幫助

泡沫爆破,回歸現實。澳門都唔歡迎香港人,更遑論新加坡呢!香港都係先做好本份,然後再搞旅遊氣泡啦

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2021-4-22 02:47 PM 發表
泡沫爆破,回歸現實。澳門都唔歡迎香港人,更遑論新加坡呢!香港都係先做好本份,然後再搞旅遊氣泡啦
洗L澳門受歡迎架咩,有邊個得閒過去食豬仔包

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]