• 瀏覽: 19,608
  • 回覆: 267
  • 追帖: 1
+7
死藍屍無文化,只懂用暴力解決問題,肯定係跟警察學

阿伯是否已犯左普通襲擊罪? 
外傭僱主可能已報左警, 個阿伯身形好易認
一個放狗唔帶狗帶, 一個打人, 睇下邊個重罪d ~

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-22 10:57 AM 發表
該段網上影片長約1分06秒,片段開頭可見涉事老伯用力踢向一名抱著狗隻的外傭,更以粗口怒罵對方,外傭站前質問對方為何打她,老伯就再用手將她推開,指她的狗令他人跌倒。老伯質問「嗰度係狗玩㗎咩?」,外傭就反問是誰規定該處狗隻不能玩耍,老伯聞言作勢再「起飛腳」,外傭情緒激動大聲說「有本事就打呀!」,而老伯就再用力踢向對方,外傭就指向鏡頭方向,表示老伯踢人的行為已被拍下,連一旁路過的婆婆亦不禁上詢問所為何事 ...
應該報警,捉隻狗去人道毀滅

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2021-4-22 11:13 AM 發表

個外傭有錯,
都唔應該起飛腳踢佢!
應該踢x隻狗!
大部分狗主好仆街架!
正是。 以牙還牙。  如果狗咬個孫仔,就咬返只狗。

下次呀叔有問題,問外傭給你主人電話給你,再通知外傭放狗問題,
做成你問題所在,好多狗主不識管教狗,隨便放在街上放狗咬人,追人汪汪叫,
最後政府立法,每隻狗主人,都要養狗有張[size=1.75]訓練過狗咕,隻狗是給主人訓練過,先可以同隻狗出街,無張訓練狗咕証,這人不可以放狗,同罰錢5千元,

[size=1.75]一來可以增加就業職位,又可以給不識教狗,狗主可以學點樣教狗,管自己隻[size=1.75]狗,
[size=1.75]好多狗主放出街,不識教狗,等如社會計時問題所在

養狗,放狗又唔自律的人,最仆街。阿伯護孫 冇錯

引用:
原帖由 sing189819 於 2021-4-22 12:02 PM 發表
個呀伯打人係錯
不過外傭錯得離譜 仲要死撐 唔抵可憐
正確

引用:
原帖由 江湖永恆的手背 於 2021-4-22 12:10 PM 發表
香港D阿叔阿伯衰過隻狗
你都會成為 阿叔阿伯的一天

引用:
原帖由 西門町 於 2021-4-22 12:59 PM 發表
孫仔跌倒大晒咩,踢人就係唔啱
李伯講兩句,比黑暴放火燒就啱啦?

養狗大撚曬啊 PK

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-22 10:57 AM 發表
該段網上影片長約1分06秒,片段開頭可見涉事老伯用力踢向一名抱著狗隻的外傭,更以粗口怒罵對方,外傭站前質問對方為何打她,老伯就再用手將她推開,指她的狗令他人跌倒。老伯質問「嗰度係狗玩㗎咩?」,外傭就反問是誰規定該處狗隻不能玩耍,老伯聞言作勢再「起飛腳」,外傭情緒激動大聲說「有本事就打呀!」,而老伯就再用力踢向對方,外傭就指向鏡頭方向,表示老伯踢人的行為已被拍下,連一旁路過的婆婆亦不禁上詢問所為何事 ...
變種臭賓賓食屎啦~肯定掛住自拍,冇睇住隻狗啦!

引用:
原帖由 fb2c58a7db60a9 於 2021-4-22 01:16 PM 發表

你想老都難。我識既黃撚多數早死。哈哈
少年黃瓜。

帶狗出街唔拖狗帶已經係錯,俾我就踢柒隻狗。

引用:
藍尸邏輯:
總之打人就係唔啱我理得你個孫俾狗追到跌死左

看見人放狗時,我都驚傻狗咬人
https://www.youtube.com/watch?v=X9ZQqHuyEfg

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]