• 瀏覽: 19,616
  • 回覆: 267
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 加油站 於 2021-4-22 11:21 AM 發表
藍色老坑係咁上下
不是銀法?掌佬

打女人 垃圾一名

養狗班仆街重衰過「黃狗」!

日L日帶的西狗周街痾屎痾尿!求其射的水落去就當沖走!正仆街狗主

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-22 10:57 AM 發表
該段網上影片長約1分06秒,片段開頭可見涉事老伯用力踢向一名抱著狗隻的外傭,更以粗口怒罵對方,外傭站前質問對方為何打她,老伯就再用手將她推開,指她的狗令他人跌倒。老伯質問「嗰度係狗玩㗎咩?」,外傭就反問是誰規定該處狗隻不能玩耍,老伯聞言作勢再「起飛腳」,外傭情緒激動大聲說「有本事就打呀!」,而老伯就再用力踢向對方,外傭就指向鏡頭方向,表示老伯踢人的行為已被拍下,連一旁路過的婆婆亦不禁上詢問所為何事 ...
甘慘就冇撚黎打工啦

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-4-22 11:19 AM 發表
兩個都有問題!老嘢點解唔拖住個孫?做乜要打人,除非公園有訂明,狗隻不能入內?
內公園有訂明,園狗隻可以襲擊人架?
而家工人比人踢點解佢BOSS吾拖住工人呢?

而家HK打人好小事O者
個位可能系優秀既黃C阿伯判無罪LA

本土良心顧主打工人都唔捨得鬧隻狗,可見高尚港人係好有愛心

國家五一開始,溜狗唔牽繩要負刑責,絕對是好法例。香港細狗就不用牽繩好有問題

引用:
原帖由 加油站 於 2021-4-22 11:21 AM 發表
藍色老坑係咁上下
你家的黃色老坑仲未死?

引用:
原帖由 四代火影 於 2021-4-22 12:26 PM 發表

深圳聰?
還有武漢崎

又係藍人..

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2021-4-22 11:13 AM 發表

個外傭有錯,
都唔應該起飛腳踢佢!
應該踢x隻狗!
大部分狗主好仆街架!
好似方吉狗主0甘?

這就是男屍共狗癈老行為。

引用:
藍色老坑係咁上下
你屋企無老人家嘅?呢啲係你嘅家教?咁你第時老咗咪就係同個阿伯一樣質素!

孫仔跌倒大晒咩,踢人就係唔啱

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-22 10:57 AM 發表
該段網上影片長約1分06秒,片段開頭可見涉事老伯用力踢向一名抱著狗隻的外傭,更以粗口怒罵對方,外傭站前質問對方為何打她,老伯就再用手將她推開,指她的狗令他人跌倒。老伯質問「嗰度係狗玩㗎咩?」,外傭就反問是誰規定該處狗隻不能玩耍,老伯聞言作勢再「起飛腳」,外傭情緒激動大聲說「有本事就打呀!」,而老伯就再用力踢向對方,外傭就指向鏡頭方向,表示老伯踢人的行為已被拍下,連一旁路過的婆婆亦不禁上詢問所為何事 ...
用香港案例去推。
1,隻狗傷害小童,漁護應該會捉狗報消。
2,阿伯醒,唔係打狗,係打菲傭。打狗實坐,打菲傭未聽過衰,虐傭就要坐。

重點係,公園真係有寫明咩人用架。
例3至8歲。
所以今次菲傭與狗係唔應該內進架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]