• 瀏覽: 16,275
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-4-22 11:04 AM 發表

分開晒,咁牧羊人點係車度賣?

呢架車嘅特色之一,就係佢嘅係車度見到啱嘅貨,就直接係車上面交易。

你當好似一個流動街市咁。
係車度買賣唔係問題,但佢座位設計(如好似地鐵咁單邊橫座)同環境可以整得適合豬羊通行同交收買賣,諗吓隻豬柯d屎落地毯或者hi到座位d毯毛,清潔都麻煩,陣味都困係架車度,雖則大家都明內地衛生環境好污穢

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-4-22 08:19 AM 發表

點知今日人多定豬多?
照你咁講飛機唔洗分頭等商務定普通位啦,點知啊??    用吓腦講野啦

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-4-22 11:22 AM 發表

你會唔會預早2個星期買今日返工搭嘅地鐵飛?
日本火車有預購同即場   再直接答你,會,如果架車會有豬羊,我會早2年買tim

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-4-22 11:30 AM 發表

「途經26個站車程8小時」
仲有你知唔知嗰啲車卡,其實係舊車卡。
呢條線路本身就係蝕住做。車費$2點會唔蝕。

仲點會再用錢從新設計車箱?整咗咁特別設計嘅專用車廂,之後零件維修成本會幾多?
唔好忘記,宜家全中國只係得返呢2班次 5633/5634 係咁做。

我發覺你真係好理想主義,齋諗唔使錢架喎
你看看張相先啦醒目仔,我無話叫佢用新車廂,但個車廂就咁看仲舒服過港鐵,我根本值頭建議佢應用以前坐九鐵返大陸見到果d運豬羊的通風車廂係入面加幾張椅就算,另外再整幾廂只可人坐的車廂,唉,宜家香港太多你依d以為自己好醒目的細路

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-4-22 11:31 AM 發表

師兄上網記住帶腦。。。
比d 理據先出來寸貢貢啦,自己講野無point仲扮專家

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-4-22 11:41 AM 發表

「我會早2年買tim」
係囉,最叻咪把口囉
叻得過你問人會唔會早2星期買港鐵飛先,自己比喻不正確在先,簡直係自取其辱

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-4-22 11:47 AM 發表

重使數據?讀清楚段新聞重點先啦!
人地就係話佢安排唔夠好,自己又問人點知幾多豬同人上車,係啦,遲d你坐港鐵有隻豬行過你唔好嘈,港鐵答我都唔知今日有幾多豬上車喎,係咪聽到都覺自己成陣7味呢  繼續講啦,唔講唔知衰架你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]