• 瀏覽: 16,381
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 48429876 於 2021-4-22 08:08 AM 發表
點解唔分開車卡??
分開晒,咁牧羊人點係車度賣?

呢架車嘅特色之一,就係佢嘅係車度見到啱嘅貨,就直接係車上面交易。

你當好似一個流動街市咁。

引用:
原帖由 robin09 於 2021-4-22 09:22 AM 發表

咁靚的客車車廂裝牲畜,整污糟晒,也不適合,走道狹窄,裝不了多少牲畜。
點解不分開?整幾節專用車廂裝牲畜,想交易的到專用車廂去買賣。
你自己唔鍾意啫,坐嗰啲人鍾意咪得囉。
又唔係你坐。

印度人鍾意坐火車頂添。

引用:
原帖由 robin09 於 2021-4-22 09:22 AM 發表

咁靚的客車車廂裝牲畜,整污糟晒,也不適合,走道狹窄,裝不了多少牲畜。
點解不分開?整幾節專用車廂裝牲畜,想交易的到專用車廂去買賣。
連農村人都識嘅嘢,你港粲都唔識?你讀咁多書做咩?

佢哋係車行嚟行去,呢個動作咪就係發達社會所做嘅「廣告」囉。
廣告係增加客人嘅購買意慾。
個個坐晒係度,有幾多人會有「有需要」行去嗰幾卡度買嘢?

同埋購買意欲好多時係一剎那。農夫揹住啲菜經過,你見到幾靚,問過價錢啱,咪買囉。

連農民都識購買心理,你係香港都唔識。
你話香港點會唔衰落。

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-4-22 11:14 AM 發表

照你咁講飛機唔洗分頭等商務定普通位啦,點知啊??    用吓腦講野啦
你講有幾多人係機場 walk in 買機票?

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-4-22 11:14 AM 發表

照你咁講飛機唔洗分頭等商務定普通位啦,點知啊??    用吓腦講野啦
你會唔會預早2個星期買今日返工搭嘅地鐵飛?

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-4-22 11:12 AM 發表

係車度買賣唔係問題,但佢座位設計(如好似地鐵咁單邊橫座)同環境可以整得適合豬羊通行同交收買賣,諗吓隻豬柯d屎落地毯或者hi到座位d毯毛,清潔都麻煩,陣味都困係架車度,雖則大家都明內地衛生環境好污穢
「途經26個站車程8小時」
仲有你知唔知嗰啲車卡,其實係舊車卡。
呢條線路本身就係蝕住做。車費$2點會唔蝕。

仲點會再用錢從新設計車箱?整咗咁特別設計嘅專用車廂,之後零件維修成本會幾多?
唔好忘記,宜家全中國只係得返呢2班次 5633/5634 係咁做。

我發覺你真係好理想主義,齋諗唔使錢架喎

引用:
原帖由 暖笠笠小露筍 於 2021-4-22 11:27 AM 發表

我坐過硬綠,同過民工一齊坐地,但真係冇見過有豬喺客廂行,排洩物如何處理?
硬綠唔一定有豬羊同車,只有四川,5633/5634 呢2個班次嘅車先係咁。

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2021-4-22 11:21 AM 發表
人畜共融,香港都要與曱甴同行
大陸嘅畜,係農夫嘅好朋友,係佢哋嘅生財工具。

香港嘅畜,係香港人嘅負累,係香港人嘅仇人

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-4-22 11:33 AM 發表

日本火車有預購同即場   再直接答你,會,如果架車會有豬羊,我會早2年買tim
「我會早2年買tim」
係囉,最叻咪把口囉

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-4-22 11:56 AM 發表

人地就係話佢安排唔夠好,自己又問人點知幾多豬同人上車,係啦,遲d你坐港鐵有隻豬行過你唔好嘈,港鐵答我都唔知今日有幾多豬上車喎,係咪聽到都覺自己成陣7味呢  繼續講啦,唔講唔知衰架你
其實由此至終,只有港粲認為「安排唔夠好」

用家一直好滿意。

引用:
原帖由 moneyron1 於 2021-4-22 12:03 PM 發表

迷白痴啦 😂😂😂 你見過海港城有豬走圍走未? 買豬肉 去街市啦 係火車買 。你去過深圳未嫁?而家已經好先進
你點知架,我上面真係咁講架。
呢個就係呢班火車嘅特色。
全中國只有四川呢條線嘅其中2班
5633/5634 班次嘅列車係咁特別。

引用:
原帖由 dvddvdhk 於 2021-4-22 01:35 PM 發表

師兄,唔需要花時間同呢啲人解釋,逢係中國做既野都係錯,用自己角度去思考,同佢爭辯都阻自己時間!
你有道理。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]