• 瀏覽: 16,430
  • 回覆: 178
  • 追帖: 1
+10
以前香港綠皮車我還記得一些:
入隧道要關窗。
有小販在月台擺賣。沙田站有山水豆腐花丶木瓜
落車行小小便去到龍華食燒乳鴿。依家泊車喺屋村行到氣咳。

唔俾你只狗上車又嘈,但俾d豬羊上又嫌三嫌四,列車上都係d貧困戶,無你地甘矜貴。

山區都有火車搭呢樣嘢先係西方做唔到既地方,人地唔係為左賺錢

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-4-22 07:31 PM 發表

海港城賣豬架?高人。。。
同樣道理😂 火車賣豬嫁? 我話緊 之前條友白痴😂

引用:
原帖由 moneyron1 於 2021-4-23 09:56 AM 發表

同樣道理😂 火車賣豬嫁? 我話緊 之前條友白痴😂
人地架火車係用黎運豬同賣豬架。。。。唔知邊個白痴無睇新聞。

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-4-23 06:56 PM 發表

人地架火車係用黎運豬同賣豬架。。。。唔知邊個白痴無睇新聞。
迷站白痴羅😆😆 運豬用載客載車 反哂智😂加一卡運豬車迷得 

引用:
原帖由 moneyron1 於 2021-4-23 08:39 PM 發表

迷站白痴羅😆😆 運豬用載客載車 反哂智😂加一卡運豬車迷得 
白痴通常唔識中文,又無腦。連段新聞都未理解就狗咁吠。
正一七頭皮。。。
師兄認為我說得對嗎?

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-4-22 11:16 AM 發表

香港學生,只會笑大陸仔讀死書,最後讀書死!

搵到錢,都只不過係窮到只剩錢!

我還返笑區地

大陸只會做好自己,畢竟是自己的事,做好自己,世界點變也無懼,人必須先自強,國家也是

引用:
原帖由 喜歡貓的人 於 2021-4-22 08:28 AM 發表
講到明係扶貧,供農民,學生,提供運輸,有乜咁奇😅
好事但分開會好d, , 衛生問題

引用:
原帖由 6674 於 2021-4-23 09:04 AM 發表
以前香港綠皮車我還記得一些:
入隧道要關窗。
有小販在月台擺賣。沙田站有山水豆腐花丶木瓜
落車行小小便去到龍華食燒乳鴿。依家泊車喺屋村行到氣咳。
你記錯!係有小販走上車賣野食!雞脾係最多人買~~
沙田站而家公路位置就係海邊,有艇仔租。

呢架係當地提供山區村落行駛的農民火車,係可以直接帶農產品、動物等上車販賣。

看圖作故仔 曱甴拿手

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-4-23 11:30 PM 發表

你記錯!係有小販走上車賣野食!雞脾係最多人買~~
沙田站而家公路位置就係海邊,有艇仔租。
https://youtu.be/GgWZDvgW9OA

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]