• 瀏覽: 7,962
  • 回覆: 166
+4
澳洲宣布取消維多利亞州政府和中國簽訂的「一帶一路」備忘錄和框架協議。中國駐澳洲大使館發言人4月21日回應表示強烈不滿和堅決反對。發言人表示,

對住呢d無誠信既白皮豬國家根本唔使再比面

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/615 ... utm_medium=referral

中方有無進一步實質行動?

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-4-22 07:14 AM 發表
中方有無進一步實質行動?
好快農產品又食屎

澳洲L為啖氣啫.

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-22 07:12 AM 發表
澳洲宣布取消維多利亞州政府和中國簽訂的「一帶一路」備忘錄和框架協議。中國駐澳洲大使館發言人4月21日回應表示強烈不滿和堅決反對。發言人表示,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210327/452467088221540352524937.jpeg/7ik5NgMG2y-m8WtNLOOBiq90HvglrC3Nvdx4F73ceBc?v=w1280r16_9
其實中國無入口佢地D產品都斷左一帶啦。。。路。。根本無路。。

仲講乜野雙邊關係呀,你出戰狼外交就預左要多個敵人啦

O洲 乜野事 short左咁 反華 唔識停 

引用:
原帖由 67中國 於 2021-4-22 10:59 AM 發表
仲講乜野雙邊關係呀,你出戰狼外交就預左要多個敵人啦
自己係 兇猛大麻鷹   衝落黎攻擊 ,  仲好意思叫人 戰狼?     唔通做 白免 等你食牙

澳洲佬不吃這一套

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-22 11:07 AM 發表
慘囖⋯侵派展示實力 跟住到英國加拿大、不要眨眼
最唔明呢度, 當然係 侵侵  落左order 叫 做野 .....
不過大佬都換左人啦, 舊order照樣  視死如歸執行  為乜?  究竟有乜好處?
尤其 很大程度上依賴 中國 既  O洲 ..... 唔係幾make sence o羅,  成件事已經變得非常不理性

睇下邊個仆街先.....
有無師兄開盤口

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-4-22 11:07 AM 發表

自己係 兇猛大麻鷹   衝落黎攻擊 先,  仲好意思叫人 戰狼?     唔通做 白免 等你食牙
大國心照啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]