• 瀏覽: 7,958
  • 回覆: 166
+4
證明白皮人目光短淺, 只為自己啖氣, 不顧國家國民長遠所需,
等住睇啦, 到咗其他目前落後國家都超前佢哋時, 喊都無謂喇

一片沙漠,仲唔走咩

新西蘭又準備執死雞

根本中國當初 都不是為做個少少生意 先同你O洲攪一帶一路,   所以現在唔會care ,  唔玩就算 ..... 益 新西爛

引用:
原帖由 67中國 於 2021-4-22 11:17 AM 發表

大國心照啦
of course 大家都 心照啦 ,  呀 67中國人  版友

澳洲 0n9 囉!雙方合作係雙贏!佢跟隨老美就雙輸!睇吓邊個輸大D!

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-4-22 11:25 AM 發表

of course 大家都 心照啦 ,  呀 67中國人  版友
我只是香港人啦

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-22 07:12 AM 發表
澳洲宣布取消維多利亞州政府和中國簽訂的「一帶一路」備忘錄和框架協議。中國駐澳洲大使館發言人4月21日回應表示強烈不滿和堅決反對。發言人表示,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210327/452467088221540352524937.jpeg/7ik5NgMG2y-m8WtNLOOBiq90HvglrC3Nvdx4F73ceBc?v=w1280r16_9
條 link 標題唔同嘅??

澳洲取消一帶一路協議 中國大使館:搬起石頭砸自己的腳

引用:
原帖由 paulchen 於 2021-4-22 11:20 AM 發表
新西蘭又準備執死雞
紐西蘭外長早幾日既講話...有啲曖昧

The taniwha and the dragon: Foreign Minister Nanaia Mahuta talks China in major speech

https://www.stuff.co.nz/national/politics/300280386/the-taniwha-and-the-dragon-foreign-minister-nanaia-mahuta-talks-china-in-major-speech

引用:
原帖由 67中國 於 2021-4-22 11:32 AM 發表

我只是香港人啦
唔駛同我講喎, 你話自己  只是動物  都得格

同老尾一 L 樣,簽完嘅協議,唔鍾意可以隨時取消

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-22 09:12 AM 發表
澳洲L為啖氣啫.
只係莫里森唔忿氣啫

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-4-22 07:14 AM 發表
中方有無進一步實質行動?
能狗後先話取消..........行動???
拿澳洲單方面取消jar...……RCEP大把

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-22 11:38 AM 發表
同老尾一 L 樣,簽完嘅協議,唔鍾意可以隨時取消
咩叫 "人權自由" ?  現在全世界都明了  ..... 係 有權 蝦蝦霸霸, 有自由 唔講誠信

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]