• 瀏覽: 2,149
  • 回覆: 16
壹傳媒集團創辦人黎智英、民主派人士何俊仁及李柱銘就8.18未經批准集結案的裁決及判刑提出上訴。黎智英亦就8.31未經批准集結案的判刑申請減刑。 前年8月18日的流水式集會案件,黎智英、何俊仁及李柱銘等,被裁定組織及參與未經批准集結兩項罪罪成,黎智英被判入獄12個月,何俊仁、 李柱銘各判緩刑兩年。 至於前年8月31日的集會及遊行案件,黎智英承認參與未經批准集結罪,被判囚8個月,其中兩個月刑期與8.18案同期執行。

上訴追加刑期?
咁得意嘅!
花生要買

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/黎智英-何俊仁及李柱銘就8-18案裁決及判刑提上訴-103236842.html

法律界促律政司上訴撥亂反正。

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-4-22 07:09 AM 發表
壹傳媒集團創辦人黎智英、民主派人士何俊仁及李柱銘就8.18未經批准集結案的裁決及判刑提出上訴。黎智英亦就8.31未經批准集結案的判刑申請減刑。 前年8月18日的流水式集會案件,黎智英、何俊仁及李柱銘等,被裁定組織及參與未經批准集結兩項罪罪成,黎智英被判入獄12個月,何俊仁、 李柱銘各判緩刑兩年。 至於前年8月31日的集會及遊行案件,黎智英承認參與未經批准集結罪,被判囚8個月,其中兩個月刑期與8.1 ...
一定要再判重啲,劣師知法犯法,罪加一等,冇理由緩刑

改判即時坐監

奸邪妖獸一面將判刑美化為「風雲戰績」,但另一方面卻又上訴要求減刑。

啲黑律師又有錢搵.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ntworks 於 2021-4-22 12:50 PM 發表
有冇無恥啲啊。
自己認罪之後就對法庭裁決提出上訴。
呢三隻冇認罪,所以呢2隻法畜唔應該有緩刑。

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-22 12:58 PM 發表

呢三隻冇認罪,所以呢2隻法畜唔應該有緩刑。
Oh

又話入獄是件光榮的事,而家玩縮沙,得個講字咋

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-4-22 12:50 PM 發表
有冇無恥啲啊。
自己認罪之後就對法庭裁決提出上訴。
8.31案,AV仁同李處冥冇份,肥佬黎認咗罪,但冇認8.18案有罪。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-4-22 01:44 PM 發表
又話入獄是件光榮的事,而家玩縮沙,得個講字咋
李處冥:自己對被捕感到「驕傲」、「光榮」。(http://paper.wenweipo.com/2020/04/19/HK2004190002.htm)
不過判有罪就要上訴。

612無良基金 嗰個唔上訴 係咪驚輸咗坐監, 612無良基金益咗何乜屍, 一人獨享基金

身為律師,知法犯法,罪加一等。咁嚴重嘅罪行仍可判緩刑,真係法律界笑話。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]