• 瀏覽: 44,614
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 hwwong 於 2021-4-22 03:10 AM 發表
中國駐澳大利亞大使館網站4月21日發文:我們對澳大利亞外長4月21日宣布撕毀中方同澳大利亞維多利亞州政府簽訂的「一帶一路」備忘錄和框架協議表示強烈不滿和堅決反對。
「一帶一路」是一個經濟合作倡議,始終秉持共商共建共享原則,倡導開放、包容、透明的精神,已經為參與各方帶來了實實在在的利益。中方同澳大利亞維多利亞州在「一帶一路」框架下開展合作,有利於深化雙方經貿關係,有利於促進維州經濟發展,增進維州人民 ...
全世界與匪國為敵,為甚麼呢?

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:26 AM 發表

因為白種人唔俾你啲黃種人超越,你繼續做人地地底泥啦。
全世界衹有白種人?阿差呢,印尼呢,非州呢,南歐呢?,南美呢?

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:26 AM 發表

因為白種人唔俾你啲黃種人超越,你繼續做人地地底泥啦。
口講係超越,實際係仍有好大距離,繼續發夢,中國夢

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:32 AM 發表

它們只是肯做白種人的棋子的傀儡。
人地強呀,道理強呀,軟實力強呀咪企在同一方呀

香港人原本企在大6那方,現在都離開了,為甚麽,對香港人做過乜?

大6打埋台灣形勢更差呀

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:37 AM 發表

中國要超越的是國民的生活質素,且不被別國侵略。我唔知你要講咩超越。
六億人仍月賺1000人仔樓下,超越乜呀

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:40 AM 發表

強?強姦屈人洗衣粉做大殺傷力武器叫道理強?
大6係香港做嘅嘢一樣呀

引用:
原帖由 cm923 於 2021-4-22 07:44 AM 發表
呢啲人根本無合約精神!正仆街
同違反中英聯合聲明那個國家一樣呀

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:43 AM 發表

人地唔係好似你日日R腳指乜q都唔使做。
https://youtu.be/KzlilAdDfNI
唔好日日打飛機呀

引用:
原帖由 hk1215 於 2021-4-22 07:50 AM 發表

你理解清楚李克強所講嘅1000元係咩意思先啦
你理解呢?

引用:
原帖由 hk1215 於 2021-4-22 08:53 AM 發表

官媒解釋了
講黎聽,唔好縮

引用:
原帖由 hk1215 於 2021-4-22 08:57 AM 發表

你講1000人仔,原來唔理解,要人解咁等意?你想縮?
原來你唔知,9up

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]