• 瀏覽: 42,088
  • 回覆: 402
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 imissyousomuch 於 2021-4-22 08:40 PM 發表

咁澳洲應唔應該停止出口貨品比大陸?
D貨要買返黎用同食
成日經濟威脅仲邊有人同你玩

一向支持習總書記 支持中央!
熱賣及精選
新西蘭話呢次正啦, 同大陸既生意應該會越做越多啦.  

賊嘅後代,有幾大志丫

有無發現...
人一黃, 善良變瘋狂
人一黃, 溫柔變粗暴
人一黃, 愛心變咀咒
澳洲有性格,以打爛自己飯碗搏取契哥讚賞為驕傲。

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-4-22 03:10 AM 發表

中國駐澳大利亞大使館網站4月21日發文:我們對澳大利亞外長4月21日宣布撕毀中方同澳大利亞維多利亞州政府簽訂的「一帶一路」備忘錄和框架協議表示強烈不滿和堅決反對。
「一帶一路」是一個經濟合作倡議,始終秉持共商共建共享原則,倡導開放、包容、透明的精神,已經為參與各方帶來了實實在在的利益。中方同澳大利亞維多利亞州在「一帶一路」框架下開展合作,有利於深化雙方經貿關係,有利於促進維州經濟發展,增進維州人民 ...
反口係美國國策,澳洲一定要跟足大佬,同樣要反口復舌

引用:
原帖由 臻鄢冧 於 2021-4-23 02:35 PM 發表

法律合約精神和原則尼?
家陣D老外西毛賤國是不會講什麼合約精神的... 牠們以為自己高人一等大Q晒, 明目張膽玩雙重標準當閒事...

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-4-23 11:19 PM 發表

家陣D老外西毛賤國是不會講什麼合約精神的... 牠們以為自己高人一等大Q晒, 明目張膽玩雙重標準當閒事...
癲佬Trump幾年來明顯表演咩叫違反合約精神~
而家大家都學佢~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 mc4870 於 2021-4-23 01:28 PM 發表

新西蘭話呢次正啦, 同大陸既生意應該會越做越多啦.  
過去多年, 澳洲袋鼠人一直都是當新西蘭係次等契弟, 澳洲袋鼠人同美國佬商量都是分大份, 新西蘭只有食餅碎及豬頭骨, 活在澳洲袋鼠人的影子之下, 窮困過日子很多很多年, 自從同中國有貿易關係及引入大量香港和國內專才, 新西蘭才有新油資新技術及儲到國庫, 否則... 新西蘭仍然要過養牛羊同耕田捕魚的古代日子...

狗口yan ness

斬過雞頭燒過黃紙咁易想退會!?

合約精神,精神病就有

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]