• 瀏覽: 44,468
  • 回覆: 402
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-22 07:21 AM 發表

唔買點會有事?
買唔到先會有事
無工開食乜?
唔食龍蝦小麥咪食其他囉~
唔用澳煤咪用天然氣,反正中國已經基本上禁止工廠用煤。 學生唔去澳洲讀書咪去加拿大或英國咯. 佢地都唔知幾開心。
係賣家澳洲無生意唓

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:43 AM 發表

人地唔係好似你日日R腳指乜q都唔使做。
https://youtu.be/KzlilAdDfNI
唔好日日打飛機呀

引用:
原帖由 動物投資者 於 2021-4-22 07:42 AM 發表

大6係香港做嘅嘢一樣呀
未暴亂前香港自由度三甲,治安前十。曱甴為陳同佳同志反引渡兼暴動,一向放手畀香港自治嘅大陸都頂你唔順。

引用:
原帖由 動物投資者 於 2021-4-22 07:46 AM 發表

唔好日日打飛機呀
井底蛙。

引用:
原帖由 勵志會隊長 於 2021-4-22 07:27 AM 發表

呢啲只係外交詞令,講系照講嘅,同思維行動系冇直接關連,各國外交人員聽到呢啲填充詞令就知道係咩意思有咩後果。
內地依家鐘意話一出手就要一擊即中 其待中💪

引用:
原帖由 動物投資者 於 2021-4-22 07:40 AM 發表

六億人仍月賺1000人仔樓下,超越乜呀
你理解清楚李克強所講嘅1000元係咩意思先啦

老大話要攪美國版,做細嘅點敢唔應承。

五眼係同一個種族
唔奇

嬲豬豬甘添

提示: 違規內容已被屏蔽
其實最好記錄所有黃絲留言,用大數據資料庫找出真身,然後全部取消中國國籍及香港居民身分,當難民踢出中國領土,或者比個無人島佢哋自己生活,到時可以睇到曱甴真實的一面。

提示: 違規內容已被屏蔽
佢唔識貨,係自己唔夠水準。

澳洲佬俾紐西蘭搶生意,啲井蛙仲話大陸唔買唔得!

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-4-22 03:10 AM 發表
中國駐澳大利亞大使館網站4月21日發文:我們對澳大利亞外長4月21日宣布撕毀中方同澳大利亞維多利亞州政府簽訂的「一帶一路」備忘錄和框架協議表示強烈不滿和堅決反對。
「一帶一路」是一個經濟合作倡議,始終秉持共商共建共享原則,倡導開放、包容、透明的精神,已經為參與各方帶來了實實在在的利益。中方同澳大利亞維多利亞州在「一帶一路」框架下開展合作,有利於深化雙方經貿關係,有利於促進維州經濟發展,增進維州人民 ...
澳狗還有存糧,仲未死住!遲D啦!澳狗一定仆街!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]