• 瀏覽: 42,109
  • 回覆: 402
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 hk1215 於 2021-4-22 07:22 AM 發表

如果丫爺唔買,即係你講嘅錯左,你會唔會認錯?
咪有報導轉頭又係要買
D野係要買返黎用
根本無得選擇買唔買

一向支持習總書記 支持中央!
熱賣及精選
引用:
原帖由 動物投資者 於 2021-4-22 07:21 AM 發表

全世界與匪國為敵,為甚麼呢?
因為白種人唔俾你啲黃種人超越,你繼續做人地地底泥啦。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4
引用:
原帖由 傻仔皮 於 2021-4-22 06:26 AM 發表

師兄咁講唔係太好 不過又確係事實
呢啲只係外交詞令,講系照講嘅,同思維行動系冇直接關連,各國外交人員聽到呢啲填充詞令就知道係咩意思有咩後果。

一帶一路是為大國度身訂造的借貸合約, 即借大國錢, 幫襯大國起基建! 其實沒有好壞, 參吾參加如BEN SIR名言, 還得好先好借! 再加多句, 自己有錢起基建何須問大國借! 

移咗民的香港人要執生

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-22 07:25 AM 發表

咪有報導轉頭又係要買
D野係要買返黎用
根本無得選擇買唔買
即係你講錯都唔會認錯?

do unto others
“You will only fail to learn if you do not learn from failing.”
─ Stella Adler, The Art of Acting
引用:
原帖由 古默默的魚蛋 於 2021-4-22 06:48 AM 發表

標準嘅外交措辭
C hing 心水清

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:26 AM 發表

全世界衹有白種人?阿差呢,印尼呢,非州呢,南歐呢?,南美呢?

引用:
原帖由 bensonchow 於 2021-4-22 04:55 AM 發表

新西蘭話正又可以頂上。
中國應在新西蘭造航武基地, 又可以保護新西蘭

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-22 06:10 AM 發表

D野係要買返黎用
其實對澳洲完全無影響
大把source 取代澳洲貨。 而且對澳洲無影響,咁中國直接唔入口澳洲野啦。
你記得叫澳洲佬唔好再鬼叫

契約精神呢?西式自由話反就反

引用:
原帖由 gogogolee 於 2021-4-22 05:30 AM 發表

好心大陸改下口吻啦,成日都係嗰句強烈不滿和堅決反對   堅決反對又點啫?對方咪又係一意孤行!做實事, 比d power 對方受下好過喇, 千年不變76大陸思維
唔通好似爛仔黑社會咁叼老母咩?雖然我都想

提示: 違規內容已被屏蔽
一帶一露收皮

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2021-4-22 07:26 AM 發表

口講係超越,實際係仍有好大距離,繼續發夢,中國夢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]