• 瀏覽: 41,759
  • 回覆: 402
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 gogogolee 於 2021-4-22 05:30 AM 發表

好心大陸改下口吻啦,成日都係嗰句強烈不滿和堅決反對   堅決反對又點啫?對方咪又係一意孤行!做實事, 比d power 對方受下好過喇, 千年不變76大陸思維
哩個係正常外交辭令,第一步係要咁講架

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
又一無理挑釁行徑

取消區議會選委 不利獻世派改革,鼓勵圈養畜牲,繼續維持他們既得利益,無法改變,不聽皇命。委任敗軍之將,難服藍屍,利益分贜不均,造成危機,不能透過鬥爭,而團結藍屍 節外生枝
澳洲決定成為美國養的狗

李文亮:「一個健康的社會不該只有一種聲音」
李文亮太天真了~
引用:
原帖由 mawongching 於 2021-4-22 05:42 AM 發表

唔買煤炭、農作物、紅酒、礦產、停止學生入學。。。算唔算比d power 對方受下?
如果中方有政治智慧,
應該預見手上相互協議有這危機,
否則,真豬!自作自食吧😭😭

引用:
原帖由 gogogolee 於 2021-4-22 05:30 AM 發表

好心大陸改下口吻啦,成日都係嗰句強烈不滿和堅決反對   堅決反對又點啫?對方咪又係一意孤行!做實事, 比d power 對方受下好過喇, 千年不變76大陸思維
應該學黑暴打砸燒爭取

以後所有嘢都唔使簽啦,簽黎都冇用

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-22 06:10 AM 發表

D野係要買返黎用
其實對澳洲完全無影響
代澳洲多謝你

do unto others
“You will only fail to learn if you do not learn from failing.”
─ Stella Adler, The Art of Acting
袋鼠角等死!

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-4-22 03:10 AM 發表

中國駐澳大利亞大使館網站4月21日發文:我們對澳大利亞外長4月21日宣布撕毀中方同澳大利亞維多利亞州政府簽訂的「一帶一路」備忘錄和框架協議表示強烈不滿和堅決反對。
「一帶一路」是一個經濟合作倡議,始終秉持共商共建共享原則,倡導開放、包容、透明的精神,已經為參與各方帶來了實實在在的利益。中方同澳大利亞維多利亞州在「一帶一路」框架下開展合作,有利於深化雙方經貿關係,有利於促進維州經濟發展,增進維州人民 ...
地理上,澳大利亞不在事實上的一帶一路沿線,退出根本無所謂!孤立佢就得啦!

睇地圖,澳洲真係帶路作用不大!大陸只係表個態!

附件

OneBeltOneRoad.JPG(84 KB)

2021-4-22 07:07 AM

引用:
原帖由 史太夫 於 2021-4-22 03:57 AM 發表

撕毀協議的代價就是死!支持中國立即進攻監犯國,處死所有白皮豬!
唔同你大陸做生意就話要打要殺,大陸5毛真係痴膠線

引用:
原帖由 hk1215 於 2021-4-22 07:03 AM 發表

代澳洲多謝你
真係驚就唔會撕毀簽訂
大單係大陸啦
無原材料點加工賺錢?

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-22 07:10 AM 發表

真係驚就唔會撕毀簽訂
大單係大陸啦
無原材料點加工賺錢?
係,世界得澳洲有果d原料,丫爺大鑊

do unto others
“You will only fail to learn if you do not learn from failing.”
─ Stella Adler, The Art of Acting
當門西淫玩到每事正字正確 離 滅亡不遠了🤔🤔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]