• 瀏覽: 31,753
  • 回覆: 11
+8
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-21 10:26 PM 發表

最緊要係有效
葯量非常少,打針比蚊咬細痛,打完過後肌肉會痛。似小小脹的感覺好快正常。有一張証書。

引用:
原帖由 tom012345 於 2021-4-21 10:36 PM 發表
一日平均幾十萬人先有一個中肺炎

當有5萬個人打了科興2劑

要約10日先應該有一個打2劑科興中招(假設科興無效用)

科興咁快出現2單打2劑
因爲政府局限人數,政府人員優先。老人家唔知地點打。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-21 10:07 PM 發表
國務院聯防聯控機制在周三(21日)召開新聞發布會,介紹中國的新冠疫苗接種有關情況。對於有提問指智利衛生部已發表科興疫苗保護效果真實世界研究

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210421/461598057801191424390428.jpeg/mVkkRukHr8zOdx3YNznztmyl1c9FAR_JgtG8o4LRvKM?v=w1280r16_9
香港政府打針具體資訊不足,好多人都無從適明。

引用:
原帖由 必佬 於 2021-4-21 10:55 PM 發表

個個人反應唔同,我老婆今個月4號打完個部位依家仲係痛,我就2號打完只係感覺有啲脹脹哋,但只維持咗兩日
打位置同深淺都有關係,有滴直頭打中血管位直入就知後果。

引用:
原帖由 mightykoala 於 2021-4-21 11:11 PM 發表

你想知道什麼而搵唔到?
有滴老人家唔知點上網,有滴人無人倍,甚至有滴人唔知打針點去又唔知係邊度,更甚至好多家人都唔幫手。仲有好多人都無機,又有手機的人沒電話號碼。
避如灣仔中央圖書館,搞到滴人去灣仔圖晝館揾針打。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-21 11:18 PM 發表

我打完兩針了, 幾本上是無乜感覺, 到月尾都足14天, 第二針就會達6X%的保護
所以打完第二針, 要兩個星才發揮全效,

跟住都要帶口罩,
但如不好彩出事, 會可以幫你避免入院!
葯量非常少。正常係唔會死人。除非特別因素。

引用:
原帖由 kapan609 於 2021-4-21 11:15 PM 發表
我兩針都打完,無咩吾妥,至緊要有信心
每個人血壓有高有低,血流有快有慢。所以出來效果打完會唔同反應。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-21 11:24 PM 發表

對科興有信心!
其實兩隻都一樣。基本上同一個療效。

引用:
原帖由 hk5234 於 2021-4-21 11:28 PM 發表
沒想到一個自己認為落後的中國,有如此宏大的、出色的呈現眼前,當時我的心也被觸動了。她的人民為什麽可以如此團結呢?實在太偉大呢?
因爲下下畀人限制,有志氣。
香港人畀人抹黑又畀西方標準,香港人仍然質素高,除非某滴食尸。

引用:
原帖由 長城粟米 於 2021-4-21 11:58 PM 發表

同意!我1/4打埋第2針科興  姑娘手勢問題   一拮落去  未唧藥已經痛到飛起!我覺得   唔關第幾針事!
行內人,有細心留意。放鬆非常重要可以幚助。

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-4-22 12:01 AM 發表
小弟今日身體力行打第二針,完全唔受黃絲黑媒誤導🤗

感覺非常良好🤗
支持,做負責任的市民。
政府免費打針爲社區爲整個城市。
假使唔保障自己,一旦有麻煩,失去工作收入,而且將會連累禍及整個社區,再且家庭非常重要,爲己爲人,何樂不爲。付出是有回報。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-4-24 10:10 AM 發表

尋日打完第二針,師兄所講嘅感覺我都有,只係比第一針明顯同強烈D
我第一針,下午開始肌肉痛,到第三天一早睡醒完全沒半點事。打針後係會感覺滴藥跟血液全身流動,有時會輕微頭熱,大力起身會感覺微微暈,第一日會感覺身體某滴位置有小小痛一下就無事好似神經敏感。第三天完全沒任何事。
保障家人保障自己工作。自己負責任免煩。有免費唔打自己笨。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]