• 瀏覽: 34,718
  • 回覆: 263
  • 追帖: 1
+16
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-21 05:22 PM 發表

哈哈, 真係好笑.
深圳酒店一百幾十一日.
你有冇返過大陸呀.
隔離完啦190一晚,咁少數簡單都計你做人好辛苦

引用:
原帖由 隔離人2021 於 2021-4-21 05:20 PM 發表

回得大陸一定重要事,計埋D,小數去吃渴玩樂那些人真不要上回
我就係貪平想上去吃喝玩樂

引用:
原帖由 隔離人2021 於 21/4/2021 17:16 發表

需要回在乎那一百幾十一日嗎?
之前有人抽到 ¥500 一日,住 21 的話已經過萬,即係 HK$12,000 以上,經濟差,唔係人人負擔到,況且萬二蚊夠喺疫情前去旅行啦,只係住喺酒店入面 21 日就洗過萬都幾肉赤。

但錢唔係問題,除咗退咗休之外,有幾多人可以隔離 14/21 而唔影響生計?

引用:
原帖由 隔離人2021 於 21/4/2021 17:17 發表

黃C已完全收皮了,你看看現在他們像狗一樣
都唔係,只係轉咗暗裏作戰,淨係唔檢測唔打疫苗唔用安心出行寫假資料已經好煩。

引用:
原帖由 touya08 於 2021-4-21 05:06 PM 發表

我都覺得你講得十分對, 在外國唔好話免費, 要錢都搶住打(但無得打), 只係香港咁奇怪, 政府買了全港人2倍人口既疫苖, 但只有80幾90萬人接種咗, 剩返個9/10人唔知做乜卵野
太幸福,壞腦囉

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-21 04:46 PM 發表
要確保有人係關口瞓低⋯能獲盡快送到合色醫院 🙊
妖言惑眾, 語無倫次

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-21 04:34 PM 發表
政府正研究粵港兩地通關安排,食物及衞生局長陳肇始回覆議員查詢時表示,政府與廣東省政府已就疫苗接種紀錄及技術平台的對接方式

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210421/photo/bkn-20210421131352086-0421_00822_001_01b.jpg?20210421134441

政府正研究粵港兩地通關安排,食物及衞生局長陳肇始回覆議員查 ...
我都係20/MAR + 17APR 打完兩針,
第二針係倦D, 但無乜其他問題.
好耐無返大陸了...

中港通關中港經濟雙贏! 安全D就疫苗碼或疫苗護照! 

引用:
原帖由 隔離人2021 於 2021-4-21 05:23 PM 發表

隔離完啦190一晚,咁少數簡單都計你做人好辛苦
190元一晚, 請問你住邊間酒店呀, 開名喇, 益下街坊都好呀.

《香港01》記者綜合網上所得的資料,發現以深圳為例,被強制隔離後大致上每人食宿費用是每天300元(人民幣.下同),14天就是4200元。

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2021-4-21 05:18 PM 發表
有D信心7月1日,羅湖復關!
收到風話會開蓮塘專俾港人出入。

澳門唔需要理9佢啦
香港人去消費,益澳門托咩

人地廣東俾你入先講,宜家南非變種入左來都玩死, 清到零先講, 成日好高慕遠, 班膠官死要面爭功,咩通關,咩旅遊氣泡? 全部唔撚要住呀, 又唔一早封印度阿星賓妹同班英美鬼,我只想留返香港保住條命先, 其他一切係後話, 今次就算我係藍都要屌柒佢

雲南肺炎到,誰與爭鋒。真正通關等下年暑假啦。假通關?依家已經係啦。

絕對擁護雖然打第一針科興起紅疹
一於做梁文博冇有怕繼續打第二針 現在已經相隔10多日乜事都冇
希望盡快通關可以去內地同埋澳門happy

引用:
原帖由 x747x 於 2021-4-21 04:52 PM 發表

其實香港有好多好嘢食,質素比深圳等地高,但要貴幾倍囉。

好似我呢啲平民,想食平嘢就九成低質素/普通嘢,所以一定覺得內地食嘢平靚正。

食嘢次要,有啲親人臨終甚至身後事,或者工作需要,要隔離 14 日真係完全趕唔切。

難得政府高官們同內地除咗工作以外係毫無關聯,十年唔通關都對佢哋無影響,邊會理市民咁多呢!

林鄭可能著緊少少,但佢話自己好打得,只係代表佢一個。而家只會集中處理抗疫同改革立法會等 ...
錯,食物好食好靠食材。
要食新鮮好味滷水鵝,正宗去潮汕食,香港冇新鮮鵝。
要食新鮮羊,大陸求其由南到北都搵到,唔需要特別整法己經好好食,香港冇。
要食新鮮雞,相信香港百分之九十食肆都冇得食。
......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]