• 瀏覽: 26,446
  • 回覆: 263
  • 追帖: 4
陳笑恥係陰寒型女人, 佢大熱天時都著樽領羊毛衫, 呢種女人畏寒怕事, 遇事就縮, 唔識開創新路.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
熱賣及精選
引用:
原帖由 @海東青 於 21/4/2021 16:45 發表

笑恥只係愚弄市民,鳩吹招呼吓啲魚民…港英餘孽根本不想通關!
高官可以基本講下,例如話好似澳門咁,只要清零幾多日就通關,起碼令市民有期望同抗疫更肉緊(例如更少聚集、舉報無安心出行食肆等),而家大部份市民已等到無感覺。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-21 04:42 PM 發表

黃屍唱衰科興, 但自己唔敢打伏必die.
因為董輝個friend話bno只可以打AZ

希望打咗復必泰都可以入境中國免隔離檢疫
否則香港政府要容許打完復必泰嘅市民再接種克爾來福

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 21/4/2021 16:51 發表

仆你個臭街陳笑恥唔做嘢就係好官.
我一早講咗, 女人真係唔適合做決策官員, 女人遇事就拜神問吉凶.
每年中元節, 街上燒衣拜神的人十居其九係女人.
無錯,有個別行業真係要性別歧視,例如建築業(真係落場嗰啲)、司機、政治等,唔係話女人一定唔得,但大部份會比較唔決斷。

係會有有能力嘅,好似德國默克爾咁,林鄭叫做好打得,但陳肇始真係無能力帶領抗疫。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-21 04:34 PM 發表

政府正研究粵港兩地通關安排,食物及衞生局長陳肇始回覆議員查詢時表示,政府與廣東省政府已就疫苗接種紀錄及技術平台的對接方式

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210421/photo/bkn-20210421131352086-0421_00822_001_01b.jpg?20210421134441

政府正研究粵港兩地通關安排,食物及衞生局長陳肇始回覆議員查 ...
希望可以「真正」通關, 而唔係過得去時, 番唻又要隔14日
要隔, 一日對我唻講都無用

已打2針科興,希望可以中港兩地上上落落,外國疫情還未控制,就算有得出國旅行都要小心選擇。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-21 04:58 PM 發表

希望打咗復必泰都可以入境中國免隔離檢疫
否則香港政府要容許打完復必泰嘅市民再接種克爾來福
我估計應該復必泰都可以, 中國不嬲都唔會歧視外國, 係外國人歧視中國

引用:
原帖由 x747x 於 2021-4-21 04:55 PM 發表

高官可以基本講下,例如話好似澳門咁,只要清零幾多日就通關,起碼令市民有期望同抗疫更肉緊(例如更少聚集、舉報無安心出行食肆等),而家大部份市民已等到無感覺。
香港很難長時間清零, 只可以考慮打咗疫苗的人在一定限制措施之下放寬通關, 例如健康碼, 返到深圳要每隔幾日去做檢測.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
引用:
原帖由 x747x 於 2021-4-21 16:55 發表

中港澳通關不是一般旅遊性質。根本原因就是有人全心作梗,故意拖延破壞兩地日常生活。我識幾個中港家庭,二邊都要生活費…咁攪法遲早出問題,黃鄭件柒婆仲講乜撚嘢急市民所急?

閒話一句…般若定實相
引用:
原帖由 touya08 於 2021-4-21 05:01 PM 發表

我估計應該復必泰都可以, 中國不嬲都唔會歧視外國, 係外國人歧視中國
希望如你所願

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-4-21 04:38 PM 發表

全世界都等疫苗, 新聞話好多南美人偷渡去美國都係為左打疫苗, 高尚港人就推三推四, 有唔少仆街仲落力唱衰, 都唔知乜心態?
我都覺得你講得十分對, 在外國唔好話免費, 要錢都搶住打(但無得打), 只係香港咁奇怪, 政府買了全港人2倍人口既疫苖, 但只有80幾90萬人接種咗, 剩返個9/10人唔知做乜卵野

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-21 17:02 發表

香港很難長時間清零, 只可以考慮打咗疫苗的人在一定限制措施之下放寬通關, 例如健康碼, 返到深圳要每隔幾日去做檢測.
要去深圳,根本唔會係香港打針!隔離二星期,自費100人仔打國藥,自由自在周圍去。

閒話一句…般若定實相
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]