• 瀏覽: 20,571
  • 回覆: 292
+5
引用:
原帖由 kwokk2014 於 2021-4-21 01:26 PM 發表
票控違限聚令,
判刑都唔慌會重得去邊,
最多可能罰錢了事!
所以分次應該唔使出動腦cancer,quota留返下次用

引用:
原帖由 男E 於 2021-4-21 01:16 PM 發表
辯方大律師陳仁杰昨日爭議,警員黃沛東替陳偉才錄取口供前未有作出警誡,黃對此亦直認不諱。陳大狀認為陳的口供屬不正當取得,要求法庭行使酌情權剔除,以確保審訊公平。

鄭念慈裁判官今裁定特別事項表證成立後,控方陳詞強調,由於當時黃未有合理懷疑陳偉才幹犯罪行,其調查僅針對陳淑莊,故才未有向陳偉才作出警誡,此做法並不違反守則。控方又指,即使黃未有施行警誡,但當時陳偉才主動要求聯絡律師,並在獲得法律意見後三度 ...
觀音菩薩救救我淑莊,又入罪佢腦癌會復發

有病藉口唔洗驚

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2021-4-21 01:22 PM 發表
今次輪到咩癌?
腦癌翻發

引用:
原帖由 男E 於 2021-4-21 01:16 PM 發表
辯方大律師陳仁杰昨日爭議,警員黃沛東替陳偉才錄取口供前未有作出警誡,黃對此亦直認不諱。陳大狀認為陳的口供屬不正當取得,要求法庭行使酌情權剔除,以確保審訊公平。

鄭念慈裁判官今裁定特別事項表證成立後,控方陳詞強調,由於當時黃未有合理懷疑陳偉才幹犯罪行,其調查僅針對陳淑莊,故才未有向陳偉才作出警誡,此做法並不違反守則。控方又指,即使黃未有施行警誡,但當時陳偉才主動要求聯絡律師,並在獲得法律意見後三度 ...
遲D又話有絕症,自欺欺人。香港法律好兒戲。

引用:
原帖由 廣東南蠻子 於 2021-4-21 02:21 PM 發表

觀音菩薩救救我淑莊,又入罪佢腦癌會復發
已準備死老豆咁樣,帶聖經上堂。

引用:

罸5000,都唔知點解要唔認罪,浪費時間

其實入罪都應該罰唔重,可惜

會不會跟守行為有關呢?

知法犯法應該重判以收阻嚇

引用:

上次條粉腸詐病話腦有事,

今次又會用咩理由?

引用:
原帖由 19611691 於 2021-4-21 02:24 PM 發表

已準備死老豆咁樣,帶聖經上堂。
會唔會係性經,美色迷惑法官大人

引用:
原帖由 tommyn 於 2021-4-21 02:26 PM 發表
其實入罪都應該罰唔重,可惜
No,陳淑莊今次係緩刑其間再犯刑事罪,今次坐硬監

陳義莊緩刑期間違反限聚令, 今次應該要入獄找數啦.

依單嘢有D古怪, 表面上不是一件什麼大事, 但點解開庭前會有證人聯絡不上?

不知是否陳之前有判刑在身, 如今若此案再被定罪, 會對佢有很大影響? 如律師專業身分?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]