• 瀏覽: 7,065
  • 回覆: 98
+2
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 montejo 於 2021-4-21 02:45 PM 發表

其實你有冇睇清楚內文?
大陸係預8縱8橫做基礎.........

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-4-21 02:47 PM 發表

大陸係預8縱8橫做基礎.........
基本已經完成
內文係講平衡發展,大意係不重覆不浪費效益,要建普通人貨兩用火車線

引用:
原帖由 montejo 於 2021-4-21 02:53 PM 發表

基本已經完成
內文係講平衡發展,大意係不重覆不浪費效益,要建普通人貨兩用火車線
咁基礎係8縱8橫冇錯架.........
中間再點連接......冇話實要高鐵lor
地鐵又得路又得.........

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-4-21 02:56 PM 發表

咁基礎係8縱8橫冇錯架.........
中間再點連接......冇話實要高鐵lor
地鐵又得路又得.........
中央咪就係呢個講法囉

引用:
原帖由 montejo 於 2021-4-21 02:58 PM 發表

中央咪就係呢個講法囉
咁我有咩講錯???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-4-21 03:01 PM 發表

咁我有咩講錯???
咁你話你阿媽係女人當然無錯啦!
除咗八縱八橫已經有嘅嘢,你想表達乜呢?

引用:
原帖由 Peter_H 於 21-4-2021 12:39 PM 發表
又要買多啲歐美的配件才能砌出⋯要諗下第時爭汁時會唔會比玩殘
唔止配件,成套高鐵都係向美國買返來,再貼中國個嘜頭上去......好似係

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 依米光ym 於 2021-4-21 03:14 PM 發表
高鐵已經係普及化,有幾重覆?
班曱甴都未上過去知條春咩
個個以為大陸地方香港咁細..........所以多條路都話重覆

咁計法, 將軍奧一條隧道夠啦.......多咪重覆lor

香港有冇腦人話西鐵大白象工程,現在怎樣啊?

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-4-21 03:11 PM 發表

唔止配件,成套高鐵都係向美國買返來,再貼中國個嘜頭上去......好似係
黃屍曱甴認為,除咗高鐵,仲有5G.人造太陽.量子通訊,都係中國偷取美國嘅“未來”技術,可惡至極。

大白象

高鐵唔同普通鐵路,維護成本極貴,愈精密愈高科技,故障率愈高。
起得到,養唔起。北京至天津,北京至上海少數幾條高乘客收支能平衡,賺到錢。大部份乘客票價唔夠俾維修費。長蝕生意難做。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]