• 瀏覽: 20,191
  • 回覆: 205
+15
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空,去年領取港府大筆公帑救亡後,隨即停運旗下港龍航空,並大規模裁走5,300名本地員工,被斥無良心。工會消息指,國泰將有進一步削減成本措施,據指,6月會再度裁員.......

奸邪妖獸當日要求「攬炒」,如今已成事實,求仁得仁矣。

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210421/mobile/odn-20210421-0421_00176_021.html

英國人做ceo係咁架啦!

罷工

香港航空業, 不懂珍惜. 當經濟好果陣, 有風駛盡利, 就打算搞破壞, 去佔領機場.

國泰機師係降落前播毒. 鼓勵罷工, 認同黑暴, COVID 早期擺中國上枱, 點知歐美爆到九彩.

現在只係過左一年, 有無檢討過呢? 航空界有無後悔呢?

遲啲執咪都唔定

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-4-21 07:29 AM 發表
英國人做ceo係咁架啦!
咁又係喎,好少聽中資會咁 (會成間執😅),匯豐又係keep住抄 😑

旅遊業過埋出年,都未必回復到幾年前生意。

國泰大換血。👍

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2021-4-21 08:05 AM 發表
旅遊業過埋出年,都未必回復到幾年前生意。
一日未有有效疫苗,同埋要大家願意打,世界都唔會回復正常。尤其是,西方國家根本控制唔到疫情,咁多人長時期受感染,一定變種。

都無生意

炒曬D飛雞

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2021-4-21 07:53 AM 發表
遲啲執咪都唔定
執就唔會,炒到無可再炒,成本都係搞唔掂嘅話,就賣埋比中資。佢欠嘅錢,單靠國泰本身,應該就無法償清了。

咎由自取!
😒

正請繼續

搞笑

主題標籤 #國泰 #港龍
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]