• 瀏覽: 39,659
  • 回覆: 362
  • 追帖: 2
+23
年僅8歲和5歲的小兄妹遭親父及繼母多番虐待,女童Z最終更在家中昏迷去世。案件事隔3年後,親父和繼母終因謀殺罪而被判囚終身。負責調查兩名女督察.........

我想不單止警員曾非常憤怒,大部分香港市民都會非常憤怒。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/614754/5歲女童被虐殺-看過親父繼母的短訊-警員也曾非常憤怒

就算睇唔到都非常憤怒,好彩三隻死仆街都受到應得既報應

所以法庭判佢地終身監禁,簡直大快人心!還死者公道!

應判決槍斃

引用:
原帖由 八卦大師 於 2021-4-20 09:12 PM 發表
應判決槍斃
不用!他們在監獄內會好好被招呼。

話就話終身監禁,一般坐25年就可以申請打品假釋,希望日後嘅委員會喺覆核呢單案嘅時候,應該設定最低刑期係監禁50年先至再俾佢申請假釋

引用:
原帖由 team123456 於 2021-4-20 09:05 PM 發表
就算睇唔到都非常憤怒,好彩三隻死仆街都受到應得既報應
未夠!最好以其人之道還治其人之身!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-20 09:07 PM 發表
所以法庭判佢地終身監禁,簡直大快人心!還死者公道!
半點開心也沒有, 佢地死一百次都彌補唔倒女兒既痛苦。

親父繼母

點解可以殘忍到這樣

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-4-20 08:58 PM 發表
年僅8歲和5歲的小兄妹遭親父及繼母多番虐待,女童Z最終更在家中昏迷去世。案件事隔3年後,親父和繼母終因謀殺罪而被判囚終身。負責調查兩名女督察.........

我想不單止警員曾非常憤怒,大部分香港市民都會非常憤怒。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/614754/5歲女童被虐殺-看過親父繼母的短訊-警員也曾非常憤怒
最大問題是學校吾出聲報警,警方早發現,事情可解決,小妹妹死得慘,校方都有責任,教署應該做D野!

對於小兄妹曾就讀的學校,知小兄妹受傷但未有報警,譚稱已就本案所有證據呈交律政司,警方現時不會對其他人採取行動。

告啦,仲等咩??如果有報,個細路女可能唔洗受苦同死,佢地同殺人兇手無異

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-4-20 09:48 PM 發表
對於小兄妹曾就讀的學校,知小兄妹受傷但未有報警,譚稱已就本案所有證據呈交律政司,警方現時不會對其他人採取行動。

告啦,仲等咩??如果有報,個細路女可能唔洗受苦同死,佢地同殺人兇手無異
見死不救如同幫兇!

仆街人渣,教小朋友係用愛心去教

成日講為下一代

果位女督察接受傳媒訪問時都眼濕濕

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]