• 瀏覽: 4,643
  • 回覆: 115
+3
男子2019年1月1日在旺角清理路障期間,疑被人以渠蓋襲擊頭部受傷,需縫10針。事後警方拘捕一名涉事

裝修判頭,他今於區域法院承認一項有意圖而...

天網恢恢犯法就要承擔後果

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2051205/

男子2019年1月1日在旺角清理路障期間,疑被人以渠蓋襲擊頭部受傷,需縫10針。事後警方拘捕一名涉事裝修判頭,他今於區域法院承認一項有意圖而傷人罪。案情指,被告在警誡下稱認為事主是「白衣人」,意圖襲擊年輕人,所以他才會攻擊事主。事後,事主左邊頭頂頭皮須縫10針。

死曱甴成日用白衣黎想推卸責任..........講黎講去得飛天南
死曱甴就排隊找數等坐
被告在警誡下稱認為事主是「白衣人」,意圖襲擊年輕人,所以他才會攻擊事主<===dklm 人地清垃圾話意圖襲擊年輕人

又要恭喜仆街黃甴

最記得有隻黑記話受害人自己跌低,呢d仆街黑記

精彩人生

起碼20萬啦仆街

引用:
原帖由 奶少 於 2021-4-20 02:01 PM 發表
起碼20萬啦仆街
意圖殺人,判3年罰2萬? 
有冇搞錯,至少10年罰50萬....

賠得兩萬?  二十萬我都嫌少呀, 
可以的話, 我寧願佢俾人用渠蓋"哼"番一野.

車暈人果條仆街?
唔係告企圖謀殺咩?
40個月咁少?2萬?停工住院都唔止啦?

有無打錯? 坐 40年 罰 20萬 呀
差一線死人,究竟要否上訴!🤔🤔🤔

40個月咁少用渠蓋掟下法官係咪咁判

企圖謀殺 判三碌半 咪輕o羅

精采人生

事主應民事索償賠償精神損失

引用:
原帖由 南區宇宙的師兄 於 2021-4-20 01:59 PM 發表
男子2019年1月1日在旺角清理路障期間,疑被人以渠蓋襲擊頭部受傷,需縫10針。事後警方拘捕一名涉事

裝修判頭,他今於區域法院承認一項有意圖而...

天網恢恢犯法就要承擔後果

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2051205/
判40個月太少了, 佢根本想攞人命

叫隻黃屍髮棺來,我用渠蓋拍佢個頭,俾十萬佢。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]