• 瀏覽: 13,264
  • 回覆: 165
  • 追帖: 2
+2
由領導者變成挑戰者,的確係好難接受,慢慢就會慣

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-4-20 12:22 PM 發表

傳統無線電通訊在5G技術下已到左瓶頸...
華為既POLAR CODE實現了在有干擾下既大氣傳播下,100%到達香農極限..
未來通訊如果仍然只係用現有無線電技術,相信未必可以稱為下一代技術..只可叫5.5G.或5.75G..

一個可能係準6G技術係量子通訊,都係由中國領先全球...
中國華為5G是萬物聯通,用在民用生產力。
而老尾吹星網6G都是用作軍事,燒殺搶,不開放民用。

45億,真是笑死了人。
紐約修了3個地鐵站,就用了45億,這還是5年前的價碼。放現在只夠修2個站。
45億開發6G ?   

引用:
原帖由 supertom123 於 2021-4-20 11:25 AM 發表
如果老尾堂堂正正同阿爺較量, 絕對歡迎, 唔好用制裁呢D小學雞手段阻止人發展, 世界係要不停進步人類生活先愈來愈好. 老尾連5G都未掂, 6G可能仲係幻想緊.

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/20210420/00202_001.html
講真,世界係要不停進步人類生活先愈來愈好,呢句絕對認同,但美國觀點係要佢果套價值主導,唔俾中國制度在西方國家掘起。因為佢地覺得會影響到佢地民主,但有人就buy 中國果套,人民生活好就可以了,老實講,李克強話大陸仲有一半人係低收入,好彩我地生活在香港,如果貴洲雲南果d地方就慘啦,不過國家發展有得就有失理得佢果6億人無錢,珠三角富裕就得了

民主黨諗下3年後點樣選舉好過LA。
4年一次,洗乜咁務實,飛黎飛去唱衰中國。

之後BOM 水選舉,又可以玩多4年

尋晚先睇完教主講
每人25億美金
加埋先50億
整個發射站都未夠
仲6G...
笑大人個口

好心日本仔有錢就搞掂D廢核水先啦, 科技既嘢你識條鐡咩. 

引用:
原帖由 supertom123 於 2021-4-20 11:25 發表
如果老尾堂堂正正同阿爺較量, 絕對歡迎, 唔好用制裁呢D小學雞手段阻止人發展, 世界係要不停進步人類生活先愈來愈好. 老尾連5G都未掂, 6G可能仲係幻想緊.

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/20210420/00202_001.html
其實係4.8G

6G由上而下打破所以防火牆

佢嘅意思可能係4G+2G

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-20 12:25 PM 發表

仲有,衛星發射地上點都要有終端接收,流動接受一係要有隻大碟,一係部手機要大過乜,仲要d電要好勁,用衛星代替地上基站根本不實際。衛星對海上同人煙少既地方就有大幫助。
星鏈只係對輪船,郵輪,人口極稀疏地區等有效..
同埋就算呢D地方,都唔會直接用星鏈,最簡單係星鏈接WIFI AP..或4G LTE基站...
手一個轉駁站,轉發俾附近手機駛用...

5G都未有
不如起跳做十G啦笨

搞完咪又係得4.5g, 不過無所謂啦,揾個借口同日笨狗攞錢啫

真係好搞笑, 全球係到6 7 8 9 G甘進步, 美國佬就為抗痕而情願浪費d金錢去搞攬炒, 依家情況已經發展到中國猶如一場越熱越大既火, 傻佬美國今時今日既能力只是用一督督口水去妄想吐熄團火, 所以中國依家都費事出聲任你吠, 根本美國遲早壽終正寢

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-20 11:28 AM 發表
星鏈6G使用⋯配合唐納d侵上埸👍 🤗🤗🤗🤗🤗歡呼
希拉利判上絞刑架後、下1個到~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]