• 瀏覽: 21,638
  • 回覆: 207
  • 追帖: 1
+7
另有伸縮警棍、印有「POLICE」字樣的胡椒噴霧等物品。d曱甴最卑鄙無恥

引用:
原帖由 bensonchow 於 2021-4-20 06:25 AM 發表

唔驚23歲就算判10年出黎都係33怕咩。
33雖然唔係老,但有案底跟一世。有僱主願意請一個製造汽油彈嘅人?

引用:
原帖由 tamadabi 於 2021-4-20 06:49 AM 發表
我成日都諗,同一時間同一地方拉既,其中有人認罪

咁另外果d仲點可能打得甩?

話時話,既然咁想快快脆脆受咗就算,點解唔傾轉污點?走唔甩都減大半
如果證據確鑿,警方唔會考慮用污點證人!唔係佢想做污點證人就可以

擺到明仲想老屈警察,要判重d先得

1對4條女就開心啦。

引用:
原帖由 unoteseven 於 2021-4-20 07:58 AM 發表

曱甴前後不分,好壞不懂。
未必係吊西!
好有可能入錯。
小弟長見識、多謝。

最少要判十年

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-4-20 05:56 AM 發表
【明報專訊】前年11月2日,警方在一間位於灣仔、透過網上住宿租賃平台Airbnb租出的單位內,搜出過百枚汽油彈成品及半成品,並拘捕5人,各控同一項串謀縱火罪。其中一名23歲女學生昨在區域法院承認一項管有物品意圖摧毀或損壞財產的交替控罪,現還押至4月30日判刑。控方稱,本案為在已知案件中涉及汽油彈總數量最多一宗。案情透露,警方破門時,被告等人從單位露台跳至樓下單位逃走,隨後有人躲進未營業餐廳內,最終 ...
《警方拘捕各人後,押解他們到涉案單位搜查,發現除汽油彈外,另有伸縮警棍、印有「POLICE」字樣的胡椒噴霧等物品》

被告是有計劃地陷害警方,而做成極大的警民衝突場面,後果可能是社會不能承受的。

法官在審判時沒提及陷害警方的嚴重性,是否疏忽了,或故意扮盲放生罪犯!

.

引用:
原帖由 清泉一郎 於 2021-4-20 08:10 AM 發表

「嘩」一隻曱甴妹要對四個義士?
左右手,上下口各一條 ,唔介意走後門加多條都仲得

引用:
原帖由 imissyousomuch 於 2021-4-20 08:18 AM 發表

如果證據確鑿,警方唔會考慮用污點證人!唔係佢想做污點證人就可以
我開始懷疑可能跟本篤咗灰
認個輕d既罪仲要求提早判刑

到時睇下官判乜野

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-4-20 05:56 AM 發表
【明報專訊】前年11月2日,警方在一間位於灣仔、透過網上住宿租賃平台Airbnb租出的單位內,搜出過百枚汽油彈成品及半成品,並拘捕5人,各控同一項串謀縱火罪。其中一名23歲女學生昨在區域法院承認一項管有物品意圖摧毀或損壞財產的交替控罪,現還押至4月30日判刑。控方稱,本案為在已知案件中涉及汽油彈總數量最多一宗。案情透露,警方破門時,被告等人從單位露台跳至樓下單位逃走,隨後有人躲進未營業餐廳內,最終 ...
💀暴徒曱甴💩
社會垃圾🙄🖕

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-4-20 07:00 AM 發表

之前有一單全部五人無事,唔知同呢單有乜嘢唔一樣嘅地方?
主要分別係法官同狗棺,狗棺會做埋辯方律師嗰份。

😭甘就一世。

「警方拘捕各人後,押解他們到涉案單位搜查,發現除汽油彈外,另有伸縮警棍、印有「POLICE」字樣的胡椒噴霧等物品。」

問吓啲YC、文宣,仲有幾多單係老屈警察😡

最蠢呢班人 玩跳樓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]