• 瀏覽: 989
  • 回覆: 22
公務員事務局局長聶德權表示,簽署聲明後的公務員,如果日後的言論和行為有違規,將按紀律懲處機制跟進,釐定罰則時會更嚴重,最嚴重是革職。 聶德權出席立法會一個委員會時表示,前年社會動亂和黑暴事件,如果有公務員被拘捕、起訴和經法庭程序判刑,當局會嚴肅跟進每宗個案,一些人員已經停職。 他表示,如果試用期內被...

唔怪之得超人最近唔見左

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1586525-20210419.htm

[quote]原帖由 billyfung11 於 2021-5-18 01:44 PM 發表
莫講話減
就連凍薪我都唔會接受
車費加左,食飯加左
有乜理由我無人工加
更加咪講話我工作表現超標
更加無理由要凍薪[/quote]
香討都有個自稱公墓園曱甴

好似叫乜billyxxxxx 

炒得未?

黃人食政府,反政府

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-4-19 05:39 PM 發表

炒得未?
咪係囉,香肚夠大把忠誠既廢物啦,送晒去堆填區未?

Facebook 有個公務員secrets嘅群組,搵哂啲發貼會員,包你炒1000黃人起碼

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-4-19 06:06 PM 發表

咪係囉,香肚夠大把忠誠既廢物啦,送晒去堆填區未?
忠誠的不會叛國
起碼唔使坐監

你呢? 小心

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-4-19 05:39 PM 發表

炒得未?
要揾佢出嚟,舉報佢.....

引用:
原帖由 qhorse 於 2021-4-19 06:10 PM 發表
Facebook 有個公務員secrets嘅群組,搵哂啲發貼會員,包你炒1000黃人起碼
即時增加就業機會,好事....

引用:
原帖由 lingling_cc 於 2021-4-19 05:37 PM 發表
公務員事務局局長聶德權表示,簽署聲明後的公務員,如果日後的言論和行為有違規,將按紀律懲處機制跟進,釐定罰則時會更嚴重,最嚴重是革職。 聶德權出席立法會一個委員會時表示,前年社會動亂和黑暴事件,如果有公務員被拘捕、起訴和經法庭程序判刑,當局會嚴肅跟進每宗個案,一些人員已經停職。 他表示,如果試用期內被...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1586525_1_L_20210419145703.jpg
billyfung

公務員上香討都要小心d 唔好同五毛嘈

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-19 06:29 PM 發表
公務員上香討都要小心d 唔好同五毛嘈
為糧支又9縮?

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-4-19 18:31 發表

為糧支又9縮?
變哂忠誠的奴才

引用:
原帖由 想出聲 於 2021-4-19 06:17 PM 發表

要揾佢出嚟,舉報佢.....
可能而家9縮左
轉埋account 

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-19 06:32 PM 發表

變哂忠誠的奴才
忠誠好過叛國

唔通你想叛國? 係咪?

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]