• 瀏覽: 38,231
  • 回覆: 355
+9
引用:
原帖由 byrc 於 2021-4-19 01:43 PM 發表

咁得意,D狗唔使帶口罩,D人就個個都要帶口罩,真係笑狗死
咦,係喎~

可能需要人道毀滅

似乎好多人冇睇內文。貓係袋裡面,狗係直接伸頭入去咬,係差在唔知貓主個袋當時放腳邊定點。

有啲人話還拖,我就唔覺得一個女人仔有本事單挑野獸,而且現場貌似狗主唔止帶一隻狗…加上你唔知狗主會有咩動作。

只會愛護自己寵物的愛護動物人士,簡稱自私精

柴犬咁惡咩

原來而家D人已經忘記咗貓同狗嘅關係同貓同老鼠關係一樣,係天敵!
我唔敢話貓主人一定唔啱,但喺呢D咁嘅塲合夠膽放隻貓出嚟,蝕底嘅一定係自己!!

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2021-4-19 01:51 PM 發表
可能需要人道毀滅
捉曬佢四隻狗去人道毀滅 唔帶口罩啦

充滿愛心

要一命換一命!狗主聽到未

曱甴本身唔覺暴力有問題,教到連隻狗都係咁

三隻黃曱甴

引用:
原帖由 maldini1967 於 2021-4-19 01:21 PM 發表
其實我噚日都有去依個寵物展,雖然大會呼籲大型狗隻要帶口罩,但現場所見,係無一個狗主遵守,本身想向主辨單位反映,但唔知怎樣找人,決定離埸。
之後都差D出事,有隻超大型無帶口罩嘅Husky,突然撲向我的哥基,好彩我的哥基閃避到,隻husky係有"㗅",所以我判定隻Husky係想攻擊。
啲狗主好不負責任
部份狗主覺得自己隻狗好乖唔咬所以唔戴口罩,仲有覺得狗狗過馬路好乖會跟自己腳所以唔拖繩

引用:
原帖由 maldini1967 於 2021-4-19 01:21 PM 發表
其實我噚日都有去依個寵物展,雖然大會呼籲大型狗隻要帶口罩,但現場所見,係無一個狗主遵守,本身想向主辨單位反映,但唔知怎樣找人,決定離埸。
之後都差D出事,有隻超大型無帶口罩嘅Husky,突然撲向我的哥基,好彩我的哥基閃避到,隻husky係有"㗅",所以我判定隻Husky係想攻擊。
啲狗主好不負責任
好多PK狗主都無幫狗隻戴口罩, 因為執法不力.

法例要大狗戴口罩, 如果狗唔戴, 請狗主戴口罩. 唔該.

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-4-19 12:41 PM 發表
柴犬好很代表日本人,表面和藹,根本骨子裡凶殘。但呢啲表面亦呃到好多黃撚,只要係日本,屁亦是香。
Exactly