• 瀏覽: 38,120
  • 回覆: 355
+9
反映了香港人移民美國的結果

明明攞了綠卡,應該唔係貓啦,係柴犬

怎知柴犬話俾貓知,你仲係貓呀,一嘢就咬過黎

好心班假西咪再白痴,你仲係黃種人,唔係柴犬呀

要怪就怪個主人無知,個狗口咁大,仲要俾隻貓走埋去

都幾兇殘!

引用:
原帖由 露線圖 於 2021-4-19 12:20 PM 發表
有女網民於網上控訴指,她的愛貓於寵物展中遭一隻柴犬咬斷頸骨而死,該名狗主人事後竟回應,「隻狗不嬲會咬貓」便離去。其後,狗主人亦在其Facebook專頁向女事主道歉...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210419/_2021041910435559150.jpg

又話柴犬好乖嘅

新聞來源連結: ...
道歉有鬼用咩,賠償返十零廿萬,補償心理及咪咪的殮葬費就差唔多!

狗主人吾賠安家費

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2021-4-19 01:10 PM 發表
都幾兇殘!
所以睇樣係靠唔住的,日本人明明表現都彬彬有禮,都估唔到佢地咁鹹濕大拍av及在侵略中國時殺害了3500萬中國人!

被私了

引用:
原帖由 mch411 於 2021-4-19 12:52 PM 發表
係街見過柴犬想佢玩下, 佢主人話唔好試
隻狗唔吠你, 會直接咬9你
無聲狗

極邪惡神社!

引用:
原帖由 露線圖 於 2021-4-19 12:20 PM 發表
有女網民於網上控訴指,她的愛貓於寵物展中遭一隻柴犬咬斷頸骨而死,該名狗主人事後竟回應,「隻狗不嬲會咬貓」便離去。其後,狗主人亦在其Facebook專頁向女事主道歉...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210419/_2021041910435559150.jpg

又話柴犬好乖嘅

新聞來源連結: ...
點解唔護貓當場打死隻柴犬?
幾隻柴犬一齊上呢咬?

引用:
原帖由 mch411 於 2021-4-19 12:52 PM 發表
係街見過柴犬想佢玩下, 佢主人話唔好試
隻狗唔吠你, 會直接咬9你
我隻狗以前又係比柴犬咬 好彩我隻狗有頸圈 ,我一腳就踢到隻柴犬飛開左,佢主人呆左望左我,如果佢主人小我,我打埋佢添丫
不過佢都無出聲
我check下我隻狗 條頸圈有血,不過佢又無傷口,應該隻柴犬自己咬到出牙血,佢咬左一下炸,個咬合都幾勁

其實我噚日都有去依個寵物展,雖然大會呼籲大型狗隻要帶口罩,但現場所見,係無一個狗主遵守,本身想向主辨單位反映,但唔知怎樣找人,決定離埸。
之後都差D出事,有隻超大型無帶口罩嘅Husky,突然撲向我的哥基,好彩我的哥基閃避到,隻husky係有"㗅",所以我判定隻Husky係想攻擊。
啲狗主好不負責任

黃黑口罩,原來又係黃絲手足……
物似主人型,夠晒殘酷
講完!

曱甴互相撕殺,令人最期待畫面

又係垃圾狗主

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]