• 瀏覽: 1,377
  • 回覆: 26
帶有N501Y變種病毒株的印度裔男子返港多日後確診,足跡更遍布油尖區及長洲。港府前晚補鑊,勒令本月14日曾身處中環5號碼頭及長洲渡輪碼頭,以及曾乘搭新渡輪往返長洲和光顧在長洲的恒樂海鮮菜館人士,在今日前接受強檢。據悉,新渡輪來往中環及長洲渡輪航線,平日載客量均超過一萬人,換言之最少有一萬名市民需接受檢測,長洲居民炮轟當局防疫漏洞多多,擔心疫情一觸即發;亦有居民批評檢測範圍過闊,導致未有乘坐同一渡輪班次的人士,亦要檢測。

長洲早排塞爆人啵,咪有排驗...

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210419/00176_006.html

排個隊檢個測, 愁乜嘢?! 變種病毒在香港擴散仲多人愁

根本係政府搞出嚟!你睇吓遲D班英國變種病毒特攻啦!一人漏網,萬人受累!

DKLM ,有乜好愁??

睇見一到假期, 長洲就人山人海, 已經笑L咗出嚟.

游泳群組,長洲群組,西貢群組,行山群組,沒完沒了。

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-4-19 11:40 AM 發表
根本係政府搞出嚟!你睇吓遲D班英國變種病毒特攻啦!一人漏網,萬人受累!
經過這一年多的抗疫, 得出一個結論, 林鄭和陳肇始後知後覺, 顧問專家是馬後炮專家

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-19 11:47 AM 發表
睇見一到假期, 長洲就人山人海, 已經笑L咗出嚟.
最可悲的是政府高官驚唔夠死, 在長假期前放寬限聚令

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-19 11:39 AM 發表
排個隊檢個測, 愁乜嘢?! 變種病毒在香港擴散仲多人愁
咪係囉,要愁都愁吓話事人啲質素先啦.Anyway忠誠的廢物並非浪得虛名

顧問專家是馬後炮最撚叻  

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-19 11:47 AM 發表

經過這一年多的抗疫, 得出一個結論, 林鄭和陳肇始後知後覺, 顧問專家是馬後炮專家
唔出奇,當做得衰都可以無後果,求奇1句正字化就唔使負責既時候,1切都變得順理成章

始終都係要檢測。

老林委任恥笑陳係香港天大恥辱!
2條完全不會把關蛋散!
口說好打得, 唔見得打得!
護理員, 唔見得會把關!
咁即係唔得囉!

引用:
原帖由 21.0975K 於 2021-4-19 11:54 AM 發表
顧問專家是馬後炮最撚叻  
無格,講得太早就會俾啲仆街話無先例,無科學正句嘛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]