• 瀏覽: 39,823
  • 回覆: 405
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 7221112 於 2021-4-20 02:37 PM 發表

我無睇晒,但我支持努力工作,想捐一百表點心意,可以點捐?
佢有冇 FPS, 就咁入電話Number?

引用:
原帖由 ttkwan 於 2021-4-21 12:37 AM 發表

你都講咗不平衡了……你睇唔到經濟宏觀結構嘅話我哋交流唔同。
你睇唔到宏觀情況, 離晒地, 就真係無得交流...

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-4-19 01:05 PM 發表
本人唔係搵死者嚟說笑
後生點解唔搵番門手藝,起碼人工有番咁上下,工作時間又穩定。
做醫生,高級醫生每月十幾萬。
或者做局長,每月三十幾萬。

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2021-4-19 12:54 PM 發表
2萬蚊養一家七口,點解唔攞綜援好過呢,至少都多過2萬啦
因為佢係智障人士。明明沒本事一人養七人,將樽鹽當飯食。
不能領全額綜援亦可以領半額綜援,幫補屋企。

第二,日做24小時,唔係智障都知沒可能長期做。

倉務員扑嘢大過天,猛咁扑嘢猛生仔。

引用:
原帖由 kkyan_hk 於 2021-4-19 02:47 PM 發表
有邊個老細會請個人24小時守古墓,篇文作得真閪,重作。
你肯老細都吾制啦!兩個星期先番屋企一次!係咪老細包埋食同住呀?平時吾洗沖涼?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-4-19 03:15 PM 發表

內文有提及, 事主有心口痛既病徵(痛一陣就冇事),  極可能是心血管栓塞,
曾經去睇政府醫生, 只係照心電圖及驗血, 但以我既經驗, 心血管栓塞要照CT才睇到, 心電圖及驗血係睇唔到既....
如果冇轉介去照CT, 醫生有疏忽之嫌
照CT排正苦最快要等2年後!出街照大約5~6千!我試過仁濟轉介去馬嘉睇門診要我排隊等5年!痴西綫

引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2021-4-19 04:46 PM 發表

可唔可以要求佢做?因為我唔係1年痛幾次,係經常痛,而且有心季。
出街照啦!

衰咸濕 自己攞黎。。
唔抵可憐

冇能力又生咁多.....
累死自己又害到人

三四十年前生三個可能普遍,依家變反常架啦!生命冇得回頭!

今次黑記差左少少,無提人地幾時打過疫苗,抹黑唔到

而家d記者吹大幾倍,都唔知真定假

引用:
原帖由 可愛大囗仔 於 2021-4-21 10:11 AM 發表

照CT排正苦最快要等2年後!出街照大約5~6千!我試過仁濟轉介去馬嘉睇門診要我排隊等5年!痴西綫
現在,出面照ct scan 唔貴
老人家仲可用醫療卷

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]