• 瀏覽: 39,672
  • 回覆: 405
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 4player 於 2021-4-19 01:29 PM 發表
返24小時應該叫連頂3更!
應該第2日休息叉一叉電
其實有講係兩人廿四小時輪更, 唔係返足24小時...

引用:
原帖由 小魔怪 於 2021-4-19 01:29 PM 發表
無報紙出嚟話強逼勞動?
如果係新疆發生呢

老美一定會開行火力攻擊

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-4-19 11:29 AM 發表
37歲倉務員譚雙貴在青衣貨櫃碼頭辛勤工作,每更工時長達24小時,試過連續5日沒回家過夜,只為養活一家七口。豈料今年4月9日譚在工作期間暈倒猝死,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210417/460039264025972736315496.jpeg/FJzmwl-X0WtTx13bxIeOEPIkDw9KqBgx4HuOGOB7jhg

...
之前有無打過疫苗?

搬貨係勞動工作,點解唔做地盤搵多d,起碼有時間休息同屋企人相處

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 19-4-2021 11:29 發表
37歲倉務員譚雙貴在青衣貨櫃碼頭辛勤工作,每更工時長達24小時,試過連續5日沒回家過夜,只為養活一家七口。豈料今年4月9日譚在工作期間暈倒猝死,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210417/460039264025972736315496.jpeg/FJzmwl-X0WtTx13bxIeOEPIkDw9KqBgx4HuOGOB7jhg

...
我識得個朋友係馬頭做,佢話專登揀A+B+C更做24小時先正,1日做1更蝕交通時間

想做吊高貨櫃工作(認真)
唔知入行難唔難?... 

收入唔多生少個壓力細好多。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-4-19 01:34 PM 發表

其實有講係兩人廿四小時輪更, 唔係返足24小時...
he may not have body check

每更24,間公司都有問題!

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 19-4-2021 14:12 發表

勁!但相信唔等錢使都未必會咁返……
佢地有D鬼鼠方法閃埋1邊訓,表面上返24,實際上蛇左好多粒,所以佢話返24係首選,有時會互相掉更掉到返24

南無阿彌陀佛

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-4-19 11:30 AM 發表
好在有間公屋頂住!
肯定係舊係大陸打完針!吾係點會死呢?快D攪大佢啦!死王九!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]