• 瀏覽: 10,911
  • 回覆: 208
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-4-19 08:30 AM 發表

日本原子能研究開發機構,成功研發出一項新技術,有望可利用豬骨,來回收福島第一核電廠核子事故所產生的放射性物質鍶,這項新技術未來或能活用於

https://cdn.hk01.com/di/media/images/5684348/org/5da8afa20200adb866d8aea64826c432.jpg/ejlJkFRIPq3qD_leAlrg_1APZQV84ZoDgatsKYGrbCk?v=w1280r16_9
菜菜子話:用完嘅豬骨唔好嘥,我地高價多多都要

熱賣及精選
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-19 08:44 AM 發表

日本已經畀足面
公佈話畀全世界知會排廢水

某D國家隨時講都唔講就排出大海
同時禁止踢爆 發現就拉洩露國家機密
你又知日本佬無偷偷放核水落海?

幾時又有新技術..原來 曱甴 效能更好....香港大量供應......

引用:
原帖由 chenflie 於 2021/4/19 08:31 發表

以後出隻福島豚骨拉麵?
哈哈, 之後再做成湯包沖劑出口全世界。

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021/4/19 09:05 發表

廣島蠔大隻又好味
廣島是向中國果邊內海。 不同方向。  暫時應該是仍然安全。

日笨最愛美化包裝佢既仆街行為

迷迷痴痴 清醒也許稍恨遲
無奈人清醒 世情仍舊難透視
既然架仔話稀釋後可飲用,點解唔做樽裝水,然後派發比國民享用,他們人口過億,好快飲晒.

前排勁多日本蠔, 個個都話正, 仲生食
自從日本仔話倒廢核水, 而家靜晒
好彩忍口無吃

Le vent se lève, il faut tenter de vivre      [ Le Cimetière marin, Paul Valéry ]
死啦,遲d連拉麵都無啦

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-4-19 08:44 AM 發表

日本已經畀足面

平時偷偷地排落海吾講,今次係頂吾住要大量排先講

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-4-19 09:18 AM 發表

因為鍶和鈣近似,骨髓吸收後,製造出既血會變異..
令白血病風險劇增...
叻!

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-4-19 09:40 AM 發表

廣島是向中國果邊內海。 不同方向。  暫時應該是仍然安全。
我意思係廣島蠔吸完輻射,變得又大隻又好味

將來輻水流入成個太平洋,大把好野食

引用:

日本已經畀足面

Ching 對於日本排核廢水去大海O既包容力如此之高,
奴性並非常人可比...

不如你睇睇綠色和平講解一下日本今次排O既核廢水,
同核電廠正常運作時排O既有乜唔同先,
再決定包唔包容日本咁做...
唔好一見到 "日本" 二字就仆出嚟點頭遙尾咁核突嘛...

https://www.greenpeace.org/hongk ... 一文解釋-福島核廢水為何「與別不同」/

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。
引用:

日本已經畀足面

你係唔係講緊美國呢

股市牆頭草

可留則留,勿浪費資源

有人歪理當真理,死也不悔改

有人講唔過人就禁言,檢舉.真係無鬼用!
萊豬豬骨更好,順手大量進口萊豬。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]