• 瀏覽: 1,167
  • 回覆: 15
12支歐洲頂級足球會另組歐洲超級聯賽。 歐洲足協表示,參與的球會將會禁止參加本土、歐洲以及國際級的賽事,而球員亦會被剝奪代表國家隊的機會。 英國首相約翰遜發表聲明,不滿參與賽事的六支英超球隊,認為計劃對足球造成重大損害,同意採取適當行動回應。法國總統馬克龍表示,對於法國球會拒絕參與表示歡迎,認為這項...

嘩,以後英超,西班牙聯賽,意大利聯賽可以收皮啦 😀😀😀

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1586475-20210419.htm?spTabChangeable=0

熱賣及精選
車,咁即是三大聯賽幾間龍頭球隊要另起爐灶,咁三大聯賽變咗中下游球隊聯賽。問題係咪如果歐足協盃葛,呢個頂級聯賽如何補充球員,自己培訓?所以未必搞得成。

如果成事的話,歐超聯賽球隊應該會盡收天下兵器,而歐洲四大聯賽則降呢為乙組級別賽事 ⋯ 等睇戲!

(註:到時一般小市民未必負擔得起轉播費。)

成件事好奇怪…

1. 強隊圍內自組玩比賽有乜作為?球會要三線發展?
2. 球會只是參加另一些比賽又無話退出聯賽,有什麼問題?首相要咁大反應?

引用:
原帖由 讓球達人 於 2021-4-19 09:22 AM 發表

成件事好奇怪…

1. 強隊圍內自組玩比賽有乜作為?球會要三線發展?
2. 球會只是參加另一些比賽又無話退出聯賽,有什麼問題?首相要咁大反應?
2 如果唔退出,賽期會好密,d 球員頂唔順架,分分鐘提早退休都似 😷

另起爐灶刮水

迷迷痴痴 清醒也許稍恨遲
無奈人清醒 世情仍舊難透視
錢作怪, 到時睇下邊個分紅多

我個人睇法其實而家呢12間係靠名氣, 靠多球迷先夠膽出來作死,
但佢地咁做有d就會變左自尋死路, 曼城皇馬果d大把錢, 有實力同你爭冠, 
當然有機會爭豪門第一收入更豐厚, 可以買更多勁人雙線發展

好似阿仙奴, 熱刺, 呢d........ 唔會話你地唔勁, 但你地9成都係陪練,
本身球會本地聯賽成績已經唔係勁, 仲學人搞多項, 2頭唔到岸, 到時d球迷轉晒會, 
無左前列排名, 轉播收入又減少, 真係自己掘個坑跳落去.
比佢地搞得成, 2, 3年後12豪門, 可能都有升班降班制, 下線果幾隊做起個頭後分分鐘比人踢局, 為他人作嫁衣裳 

女人龍想入5眼⋯向侵求和
梵諦岡被搞掂後骨牌倒

西人有可口可乐,佢有可防可控
仲影響埋歐聯歐霸。

收晒皮

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-19 10:42 AM 發表

女人龍想入5眼⋯向侵求和
梵諦岡被搞掂後骨牌倒
姑娘搵你食藥呀!

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
英超條var假到咁,睇唔睇都罷

引用:
原帖由 green2016 於 2021-4-19 08:21 AM 發表

12支歐洲頂級足球會另組歐洲超級聯賽。 歐洲足協表示,參與的球會將會禁止參加本土、歐洲以及國際級的賽事,而球員亦會被剝奪代表國家隊的機會。 英國首相約翰遜發表聲明,不滿參與賽事的六支英超球隊,認為計劃對足球造成重大損害,同意採取適當行動回應。法國總統馬克龍表示,對於法國球會拒絕參與表示歡迎,認為這項...

嘩,以後英超,西班牙聯賽,意大利聯賽可以收皮啦 😀😀😀

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1586475-20210419.htm?spTabChangeable=0
即係會踢走啲2-3線球會?

地球...... 麻 麻 地 !!
啲球會玩到咁大, 作反...足協肯定出重鎚

歐盟重頭國家德法球隊唔參加!🤭有反歐盟外力?美國?🤔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]