• 瀏覽: 16,937
  • 回覆: 8
+23
引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-4-19 06:53 AM 發表
美國針對亞裔的仇恨罪行沒完沒了,洛杉磯一名70歲拉丁裔老婦慘遭殃及。她上周五(9日)乘搭巴士時,懷疑被誤會是亞裔,遭一名非裔女子以針對華人的種族歧視言詞辱罵、毆打及拖行,身受重傷。警方已拘捕疑犯,控以嚴重毆打罪,暫未知會否加控仇恨罪。

當日中午時分,70歲老婦碧琪(Becky)乘搭81號巴士,打算到超市購物。車上23歲非裔女乘客比斯利(Yasmine Beasley)由車尾拖到車頭,期間其他 ...
其實有傳中國人到美洲時間比哥倫布更早!

所以美國白人是入侵者,中國人可能是緊次印第安人後的土著!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-19 09:18 AM 發表

其實有傳中國人到美洲時間比哥倫布更早!

所以美國白人是入侵者,中國人可能是緊次印第安人後的土著!
其實,教科書教錯了大家,哥倫布唔係最早抵美洲的人

中國人比他早更多,

https://kknews.cc/zh-hk/history/b2yg4yn.html

所以,這位女仕祖先,可能真係中國人!

引用:
原帖由 跟我買8100 於 2021-4-19 10:09 AM 發表

咁仲唔快啲叫大陸派兵解放美洲!?等美洲人民可以回歸祖國老母懷抱
順便救埋你老母係嘛?

得舊閒

引用:
原帖由 Teemo1991 於 2021-4-19 10:33 AM 發表

唔係有,係時實當到冇’‘美國人’‘,成個美洲根本係比白人搶占殺害,因為當時白人有好多病毒,但係白人早已習慣,但原住民係未有抗體,而且白人有槍炮,一邊手持聖經講歪理
但美國是針對北美洲,要征服南美的話,佢地冇咁大人口,亦啃唔晒整個美洲大陸

引用:
原帖由 巴士會花貓 於 2021-4-19 11:14 AM 發表
美國嘅種族歧視真係一層接一層
佢的設計係要咁,
在千年前,白種的阿里安人就侵佔了古印度,大肆殺戮後,就將反抗佢地最猛烈的幾個邦列為賤民,更將一些懶惰懶散的擺佢在賤民上面,經過千年,就成功將競爭者洗腦成最下等人

白人早知中國人的力量

現在就用阿里安人的方法,利用黑人把中國人壓在底,要佢永不翻身!

引用:
原帖由 場上靠隊友 於 2021-4-19 11:44 AM 發表

元朝將人分四等,蒙古人>色目人>漢人>南人,今日美利堅十足十以前元朗一樣,白人>黑人>黃人。
我地中國人唔接受這套

中國人已平視世界!

引用:
原帖由 mtchan 於 2021-4-19 11:48 AM 發表
黑鬼吾抵幫,抵被白鬼當曱甴槍殺
黑鬼被白人當黑奴都唔自省,佢地無種族歧視係不應的同理心,叫人怎支持去譴責白人槍殺佢地啦!

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-4-19 10:27 AM 發表

細個讀書話北美土着係由亞洲經俄羅斯連接阿拉斯加嘅陸橋行過去
唔奇喎, 有學者說, 本來地球板塊是連成一體, 所以陸地世界是互通, 但地殼分裂, 令生物種類各自分開分展了.

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2021-4-19 04:13 PM 發表

在南美洪都拉斯,有些千年石柱,其中一座叫 Copan Stela B, 彫劃的人像,十足一個中國皇帝.
http://www.latinamericanstudies.org/copan-stela.htm
其實, 看看秘魯, 看看麥西哥人, 當中都有不少似中國人.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]