• 瀏覽: 10,060
  • 回覆: 9
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-19 02:31 AM 發表
統一咗俄羅斯,就可以直接解決庫頁島及海參威的問題!
而且,到時,要建幾多艘航空母艦,都無問題!
統一地球,先可以強大,統一全球,先可以對抗外星人入侵!
中共同俄羅斯必會統一
不過中原歷史一向統一都係北向南

引用:
原帖由 貓男 於 2021-4-19 04:32 PM 發表
我覺得統一台灣會更快更直接同更有意義囉。

何況,中俄兩地民化差異極大,統一並無大意義。
俄羅斯族係中華民族56個民族之一,你竟然話"中俄兩地民化差異極大"
你想分裂祖國

引用:
原帖由 貓男 於 2021-4-19 06:38 PM 發表

中國嘅俄羅斯族同俄羅斯係兩回事,你發咩神經?

咁計嘅話,單係係美國嘅中華民族就遠超過中國嘅俄羅斯族人口,
唔通咁又要把美國統一納入中國版圖?
你哩D說話,即係等同話中國嘅漢族同香港的漢族係兩回事、中國的漢族同台灣的漢族係兩回事
你係咪港獨、台獨?  你煽惑分裂國家

引用:
原帖由 貓男 於 2021-4-20 09:51 AM 發表

你又發神經了!
香港,澳門,台灣等一直都係中國地方,
連聯合國都係噉講,美國都冇say!
你咩quali敢同聯合國呀美國呢啲權威叫板?
你又發神經了!
中國嘅俄羅斯族同俄羅斯的俄羅斯族根本係同一個民族。

引用:
原帖由 貓男 於 2021-4-20 10:39 AM 發表

同一個族在不同地方行不同文化不同法理,如可統一?
全世界都有華人,唔通有全世界統一做中國?

你醒未?仲發緊神經?!
同一個族在不同地方基本上文化差異不大,正如大陸、香港、新加坡、馬來西亞、美國的南方漢粵人文化差異不大,日本、南洋諸島、夏威夷的和族文化差異不大,法國、加拿大、加勒比海的法蘭西族文化差異不大。
俄羅斯的俄羅斯族同大陸的俄羅斯族文化差異根本不大。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-20 01:59 PM 發表

蒙古國,庫頁島,海參威,哈薩克,一大片中亞地區,都係中國自元朝以來,固有的國土,應該統一哂佢,統一先會強大!
唔肯統一,就打到佢哋肯!
全世界統一,就唔怕外星人打到嚟!
NO, 蒙古,庫頁島,海參威,哈薩克,一大片中亞地區,唔係中國自元朝以來固有的國土,
係中國自唐朝以來固有的國土

引用:
原帖由 貓男 於 2021-4-21 09:21 AM 發表

文化近,語言通,又係玩民主自由...
你意思係話5眼應該統一?5眼分裂咗240多年都冇講過話統一,
中俄相近嘅文化,人口相比之下少咁多,
學你講話統一?我估你死10次都未有耐會見到囉。

你死之前,唔該做啲實質啲嘅"大統一"行動!
咪齋做鍵盤俠,叫人衝自己縮!
5眼之中的4國有同一個國家元首,你唔知咩

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-4-22 06:09 PM 發表

連中國領土台灣島都未攪掂收回,就咁大唸頭去統一世界?莫非宜家係青山走犯?
寧予外夷,不予家奴?

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-4-23 11:32 AM 發表

連蔣介石,比曰本仔殺到埋身都係咁做啦,何況中共宜家未被侵略攻擊,咁就更加有理由動手收復台灣島啦,習主席都係跟前輩學嘢姐。
你的意思是期望有張學良、楊虎城的出現,期望有兵諫

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-23 03:49 PM 發表

億幾人口仲唔少?中國就嚟14億了!俄羅鬼威脅世界和平,一早就應該收拾佢!好彩今日由全能神人習總帶領中華民族偉大復興,一於擔起這個歷史宏大重任,為全球人類,統一這個討厭的小羅剎!
平定俄羅斯,中共可以取道北極同阿拉斯加攻美帝,唔須要山長水遠橫渡太平洋。

欲征服美帝,必先征服俄羅斯。欲征服世界,必先征服美帝。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]