• 瀏覽: 10,042
  • 回覆: 75
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-21 20:37 發表

五眼個D自由主義,Laissez-faire, 各自為政,邊有咁易統一!
但信奉馬克斯主義, 用革命鬥爭手段,咪可以統一囉!大家都咁喜歡鬥生鬥死,一於統一啦!
俄羅斯係元朝以來,都係中國的土地!
五眼和其它民主國家開打嘅戰爭遠比共產國家多,
時間長,殺傷勁,軍費多。
你幻想嘅point根本冇理據齋廢噏。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-19 02:31 AM 發表
統一咗俄羅斯,就可以直接解決庫頁島及海參威的問題!
而且,到時,要建幾多艘航空母艦,都無問題!
統一地球,先可以強大,統一全球,先可以對抗外星人入侵!
從未讀過歷史嗎?所有爭霸都係由小國開始入手霸佔吞拼先架啦,一開始就去打大佬?你果然奇撚怪妙想天開喎。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-21 08:40 PM 發表

快啲統一俄羅斯、蒙古國、再打冧美國,統一地球,先可以對抗外星人,全人類的共同敵人!
連中國領土台灣島都未攪掂收回,就咁大唸頭去統一世界?莫非宜家係青山走犯?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-23 04:12 AM 發表

一開始係吞併接壤國家!
乜原來祗得俄國係接壤中國咩?無小國可以揀嗎?奇怪立論吧!就算強大如美國,一樣專揀啲小國出兵恰佢地啦,仲要吹雞揾多啲盟友齊齊上,對手硬凈就祗會開口埋口講制裁同談判。

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-4-22 06:09 PM 發表

連中國領土台灣島都未攪掂收回,就咁大唸頭去統一世界?莫非宜家係青山走犯?
寧予外夷,不予家奴?

引用:
原帖由 paoon 於 2021-4-23 11:15 AM 發表

寧予外夷,不予家奴?
連蔣介石,比曰本仔殺到埋身都係咁做啦,何況中共宜家未被侵略攻擊,咁就更加有理由動手收復台灣島啦,習主席都係跟前輩學嘢姐。

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2021-4-23 11:32 AM 發表

連蔣介石,比曰本仔殺到埋身都係咁做啦,何況中共宜家未被侵略攻擊,咁就更加有理由動手收復台灣島啦,習主席都係跟前輩學嘢姐。
你的意思是期望有張學良、楊虎城的出現,期望有兵諫

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-23 01:34 PM 發表

俄羅斯咪窮小國囉!領土大,不等於大國!
億幾人口仲算小國?點定義架?原來你真係當俄國核武係擺設,齋睇唔用咁好?

引用:
原帖由 paoon 於 2021-4-23 01:37 PM 發表

你的意思是期望有張學良、楊虎城的出現,期望有兵諫
出現都無用,跟本揾唔到藉口令中國被迫收手,莫非日本仔又想嚟料?係就順便清埋舊債囉。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-4-23 03:49 PM 發表

億幾人口仲唔少?中國就嚟14億了!俄羅鬼威脅世界和平,一早就應該收拾佢!好彩今日由全能神人習總帶領中華民族偉大復興,一於擔起這個歷史宏大重任,為全球人類,統一這個討厭的小羅剎!
平定俄羅斯,中共可以取道北極同阿拉斯加攻美帝,唔須要山長水遠橫渡太平洋。

欲征服美帝,必先征服俄羅斯。欲征服世界,必先征服美帝。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]