• 瀏覽: 4,396
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
+6
再有14人接種新冠疫苗後出現不適送院,12人接種第一劑復必泰疫苗,2人則是接種第一劑科興疫苗。政府公布,一名54歲男子於

其中一名54歲男子於接種第一劑科興疫苗後,出現血管迷走神經性昏厥、暈眩及噁心

證明打疫苗前要好清楚身體情況,咪因為預約左就去打,覺得身體無問題先好打

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210418/bkn-20210418223921644-0418_00822_001.html

有長期病患不宜

副作用強勁。

打呢D疫苗針
真有如玩大細一樣
安全和危險都有機會出現
如果覺得身體健康和狀態不是良好
切莫走去打呢D隨時出現副作用的疫苗針

睇標題就知又係東謊報.
科興有嚴重啲既副作用,就會出現係標題.
Biontech 個啲, 就唔會出現係標題.

香港人就係咩事都要包生仔,無理性要求所有事百分百無問題,
睇到人地以色列人利用疫苖成功防疫生活開始回復正常就知香港人係井底之蛙。

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-4-19 02:00 AM 發表
有長期病患不宜
YES

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-4-19 02:08 AM 發表
副作用強勁。
上年藥廠的流感疫苗一樣好大副作用,不知道是藥廠降低左安全標準,定D病毒厲害

引用:
原帖由 Silver-Lion 於 2021-4-19 02:20 AM 發表
打呢D疫苗針
真有如玩大細一樣
安全和危險都有機會出現
如果覺得身體健康和狀態不是良好
切莫走去打呢D隨時出現副作用的疫苗針
有d人可能見預約左,可能照去打

見大陸建議打疫苗前後好多野要自律

怕打針既人會暈, 係好正常既事.

紅十字會捐血, 大把人暈. 差在無報紙咁戇鳩去報, 阿媽係女人, 鬼唔知.

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-4-19 02:25 AM 發表
睇標題就知又係東謊報.
科興有嚴重啲既副作用,就會出現係標題.
Biontech 個啲, 就唔會出現係標題.
2:12,打復必泰一樣有人暈,但方向報一定提科興,就算當晚打科興無副作用,幅相一定show科興疫苗個針筒

毒媒真是越來越毒了

明明14個中12個都是 BNT 的副作用
居然只提 科興

毒媒需要被整治  

引用:
原帖由 12345六 於 2021-4-19 02:27 AM 發表
香港人就係咩事都要包生仔,無理性要求所有事百分百無問題,
睇到人地以色列人利用疫苖成功防疫生活開始回復正常就知香港人係井底之蛙。
以色列可能學臺灣

好多地方證明打完AZ疫苗一樣爆疫

真係不系個個打得

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-4-19 03:11 AM 發表
怕打針既人會暈, 係好正常既事.

紅十字會捐血, 大把人暈. 差在無報紙咁戇鳩去報, 阿媽係女人, 鬼唔知.
但打疫苗應該不見血

應該同身體有關,54歲不年青了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]