• 瀏覽: 71,644
  • 回覆: 59
+12
引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2021-4-19 07:00 AM 發表

陰謀論啲諗,佢15、16號仲未失蹤,
直到17號後先出事。
睇下邊間電訊商去山頂睇下手機信號接收能力就一眼睇晒。

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-4-19 08:57 AM 發表

佢家人話佢有行夜山嘛
15日天氣根本唔好,更加唔會係夜行,兼且夜行唔會行尼段短路。正常阿嬸晨運行嘅路。

有滴野香港人諗太多牛角尖

追蹤下手機就一目了然啦,風大霧雨大走去邊呀。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-4-19 10:06 AM 發表
脫了一只鞋更難行
https://image.stheadline.com/f/432p0/0x0/100/hd/52f064ed981e16e2a0201c3cc051c5ad/stheadline/inewsmedia/20210418/_2021041809310845458.jpg
需要睇下鞋底先有用,鞋臉無關重要。
特別是尼隻鞋又唔係行山而普通特價鞋。

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2021-4-19 10:16 AM 發表

荷里活電影都曾經做過,
有一條行山發燒友, 因
意外被果石隙127小時,
自己最後關頭壯士斷臂
先可逃脫.

https://c4.wallpaperflare.com/wallpaper/731/613/291/127-hours-rock-climbing-james-franco-wallpaper-preview.jpg
一句講晒,落雨天有風險就少出門。雖然疫情困屋企都要顧人顧己。

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2021-4-19 10:36 AM 發表

睇咗
電視美女行山戇郊郊,
個個以為自己好很掂,
卒之, 唉! RIP
好生女好多都係,睇下行山短片都好多獨行女俠,特別外國好生旅遊更唔怕危險存在。

引用:
原帖由 tktprim 於 2021-4-19 10:38 AM 發表

一人行山是危險的
行山都好多人,特別周未周日人山人海多過市區行人,但天時唔好天雨路滑,就借以爲鑑。

引用:
原帖由 梁小艾 於 2021-4-19 11:12 AM 發表

己經講啦好多次, 唔係佢部機响新蒲崗, 而係位於新蒲崗的發射站收到他的信號。
應該話山頂天氣好轉手機信號接收到新蒲崗電訊發射頻率連接顕示記録

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-4-19 12:48 PM 發表

死得不明不白好咩?

還是怕查出真相?
安樂逝去,好過生慘死痛。
你完全唔明白欲絕心情。

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2021-4-19 01:07 PM 發表

如果係一對鞋,為何只影一隻?
照隻鞋面睇是人跣足跌倒讓鞋被勾脫摔斷鞋帶而鞋脫離飛走,並非死者除鞋,除鞋不會剪斷鞋帶。

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2021-4-19 01:19 PM 發表

但係黑記要吹到一隻鞋變一對鞋,仲要誤導讀者放得好好
吹水佬唔在塲祗見到吹水同相片

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-4-19 01:41 PM 發表

落大雨喎,又未至於係黃紅黑雨,不過呢啲天氣真係無人會去行山就知
大霧都唔爬得石頭山啦,特別梯級生苔更滑。

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-4-19 02:03 PM 發表

重點一,佢一個人自己去行山??手機應該有記錄有無約人!!!
尋晚先揾到,具體都要時間去調查。警察未到山頂都己中午啦。

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-4-19 02:09 PM 發表

又唔好咁講,每日都有車禍撞死人啦,難道要禁止行車~~~
主要要政府去山頂封條水泥風景台圍牆,因爲事件並非尼次。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]