• 瀏覽: 71,229
  • 回覆: 14
+12
這單嘢真係太多疑點,

請香港差人查明, 

好地地一個熱血行山的酒店女廚師會死得咁離奇??

會在遠遠地方先甩帽??仲要隔半公里甩鞋??

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-18 11:46 PM 發表
我認為佢係特登除咗對鞋, 擺放在路上之後去跳崖, 即係畀人見到佢對鞋, 就容易搵到佢在附近自殺.
咁都應擺在個真係跳涯十尺範圍, 但聽講話都好遠下喎.

引用:
原帖由 Freemantho 於 2021-4-18 11:50 PM 發表
睇落疑點重重......    .......
佢冇自殺理由!

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-4-19 12:06 AM 發表

頂帽會唔會畀風吹咗去嗰度?
要看當日風向了, 從前平時我早上在山, 風是由扎山道那邊吹上來的

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-4-19 06:24 PM 發表
他殺因素好少,那個兇手會爬上山去殺一個人,又不好逃跑,又容易被發現!
鞋已除,再放好,自殺機會極大
後生女多數感情問題!
有人如有心想殺佢, 上到山就仲啱晒添啦!

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-4-19 06:15 PM 發表
他殺OK!

哦!!殺人凶手原來係張兆輝

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-4-19 07:00 PM 發表

兇手殺佢前叫佢除鞋放好?
所以, 疑點甚多,

而其實是揾到佢一隻鞋, 相都係一隻, 但有記者報是一對, 唔知邊個啱, 但甩鞋的位置是遠到搜索隊行大半日都揾唔到咁遠,

而且鞋帶扯繼的, 說明當時有緊嘢發生, 就算甩鞋, 女生唔有時間攞返,

咁女生, 當時在急甚麼, 連帽子扔在半公里路上都唔理???

引用:
原帖由 戴敬欽 於 2021-4-19 07:38 PM 發表

如果去過山頂公園個涼亭就會覺得張圖好笑😆😆
白痴瘋咪在嗰度放狗囉

引用:
原帖由 忠心叛逆者 於 2021-4-19 09:20 PM 發表

Salomon 行山鞋公認叫 "濕地亡”
濕小小已經跣到HI HI.....
原來係真喎, 消委會都俾佢粒半星, 係14款之中最差的喎

真係買對A記的馬牌膠底的運動鞋都可能防跣過佢

https://www.hk01.com/即時體育/386351 ... 王者#media_id=3411292

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-19 10:06 PM 發表

原來係真喎, 消委會都俾佢粒半星, 係14款之中最差的喎

真係買對A記的馬牌膠底的運動鞋都可能防跣過佢

https://www.hk01.com/即時體育/386351/行山鞋-解讀消委會報告-vibram-megagrip鞋底竟非防滑王者#media_id=3411292
但亦發現, 所羅門的防水級別原來都有最高的5星, 咁在下雨時, 更加冇可能除鞋啦!

引用:
原帖由 陽光男 於 2021-4-19 10:07 PM 發表

我諗一個人想自殺既話,做既野都會幾難理解
問題係有乜蛛絲馬跡估計佢係自殺先??

又唔係失業, 又鍾意行山, 好正能量喎!!!

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2021-4-19 10:40 PM 發表

香港嘅法醫,算把啦!騙飯食!上次知青女曱甴浮屍,成條屍俾佢檢查都可以話咩都唔肯定!
但今次這位冇浸過水,應該唔會又渣流攤嘛?

呢單嘢太多疑點了!

引用:
原帖由 噩夢 於 2021-4-19 10:11 PM 發表

係...最慘仲唔平添
買對幾舊水都好過佢...
佢唔會差過Columbia 嘛,甩鞋底架喎

引用:
原帖由 大聚焦 於 2021-4-20 12:14 AM 發表

對鞋舌長又淺再綁唔死,出意外風險非常高。
佢對鞋唔差喎, 唔係咁易甩出來的

https://www.prorunner.co/products/solomon-404672

附件

FV70.jpg(623.14 KB)

佢前掌位的鞋帶仍緊密, 而鞋帶斷開, 說明是不自願甩出來

引用:
原帖由 阿記狂徒 於 2021-4-20 07:24 AM 發表

好多年前有個發燒友落埋繩自殺, 就去左跳崖, 唔係無可能, 不過我都覺得情況唔同呢單唔係囉

https://hk.appledaily.com/local/20071202/OQUESIHPXY5ZVQZVHQ7EU2MKPI/
差好遠喎, 這人兄做咗
涉嫌強姦及企圖謀殺前女友.被差人追捕, 匿藏東龍島10多天喎!!

有自殺理由

但今次這位女生冇自殺理由嘛, 除非真係俾我估中, 被黑暴唔知咩原因追捕??????????

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]