• 瀏覽: 67,724
  • 回覆: 446
引用:
原帖由 大聚焦 於 2021-4-19 01:05 AM 發表

沒可能自殺。
有可能以爲個缺口係落山路口去望下就跣腳,而証明死者完全唔熟山頂。
有可能

因為平台石位其實一D危險都無
反而高危條大徑行出自殺崖平台位有個位係得一隻腳掌位

熱賣及精選
疑團太多,另有內情。

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-4-19 01:07 AM 發表

或者途中遇上劫匪,色魔,錯腳跌咗落山都可以㗎
山頂多數老伯老嬸行走

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 18-4-2021 11:39 PM 發表

你未睇新聞內容就隨口噏, 真係好笑.
手機係跟身.
樓主原來張帖冇quote詳細新聞內容的,後來先edit補番

引用:
原帖由 vincent.AC7 於 2021-4-19 01:10 AM 發表

有可能

因為平台石位其實一D危險都無
反而高危條大徑行出自殺崖平台位有個位係得一隻腳掌位
可能性就是第一次行去嗰個位出事,唔同晴天。

香港01都幾無鬼聊呀喎,講到有三大疑團未解咁鬼秘但寫出呢就9唔搭8。
就係得隻鞋同發現個石女嘅位置有距離先有啲怪啫,另外果兩點都係其求砌落去呀
話係新蒲崗個工業大廈發射站收到石女最後訊號,曾否前往該工廈:屌,飛鵝山同新蒲崗相距幾遠呀,而且佢仲係住石硤尾咪又係果頭,佢由屋企去飛鵝山就實經過新蒲崗呀啦,又唔係係元朗啲發射站收到
石女是否單獨登山:咁就算係單獨發山又點呢,佢約唔到朋友去又或者想自己一個靜靜的行山都得掛,有幾疑團呢

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-4-18 10:52 PM 發表

24歲女子石樂蕎失蹤三日後,消防員今(18日)傍晚於飛鵝山尋獲其遺體,並由直升機吊送至東區醫院。石女杳無音訊的三天內,親友、網民、行山友及政

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210418/460571042092421120791354.jpeg/TSJ4k87NHit3cxfjQDxjVSAugGgYN4Q5bJAFhmyQBYY

...
請問閣下可以得知行山鞋被發現時擺放工整?
㨗景工業大廈在新蒲崗太子道東,在行人路可望見距離2.4公里遠整座飛鵝山,是4G訊號有效覆蓋範圍,所以㨗景4G訊號基站收到石樂蕎手機訊號不足為奇。

引用:
原帖由 羊谷c叔 於 2021-4-19 01:10 AM 發表

疑團太多,另有內情。
覺得落雨天沒內情,純少女又樂觀唔同小氣鬼格。

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-4-19 01:12 AM 發表

香港01都幾無鬼聊呀喎,講到有三大疑團未解咁鬼秘但寫出呢就9唔搭8。
就係得隻鞋同發現個石女嘅位置有距離先有啲怪啫,另外果兩點都係其求砌落去呀
話係新蒲崗個工業大廈發射站收到石女最後訊號,曾否前往該工廈:屌,飛鵝山同新蒲崗相距幾遠呀,而且佢仲係住石硤尾咪又係果頭,佢由屋企去飛鵝山就實經過新蒲崗呀啦,又唔係係元朗啲發射站收到
石女是否單獨登山:咁就算係單獨發山又點呢,佢約唔到朋友去又或者想自己一個靜 ...
有落雨大風天時上到山頂就會理解到環境

引用:
原帖由 大聚焦 於 2021-4-19 01:16 AM 發表

有落雨大風天時上到山頂就會理解到環境
你提出呢點應該比香港01更到位,點解會揀落雨天去行山囉,不過呢幾日雨又唔算大就真

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-4-19 01:21 AM 發表

你提出呢點應該比香港01更到位,點解會揀落雨天去行山囉,不過呢幾日雨又唔算大就真
星期四是有落大雨的

咁想知點解,去問米咪得囉

唔似係第一發現死者。

又死一隻曱甴😂

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-18 11:50 PM 發表

警察消防見到佢對鞋, 就縮窄搜索範圍,
生要見人, 死要見屍, 係中國人的傳統.
喺見到一隻右腳嘅鞋。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]