• 瀏覽: 71,442
  • 回覆: 446
+12
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-19 10:06 PM 發表

原來係真喎, 消委會都俾佢粒半星, 係14款之中最差的喎

真係買對A記的馬牌膠底的運動鞋都可能防跣過佢

https://www.hk01.com/即時體育/386351/行山鞋-解讀消委會報告-vibram-megagrip鞋底竟非防滑王者#media_id=3411292
但亦發現, 所羅門的防水級別原來都有最高的5星, 咁在下雨時, 更加冇可能除鞋啦!

引用:
原帖由 2046jj 於 2021-4-18 11:58 PM 發表
係講新蒲崗某大廈收到佢訊號 不代表手機係上址 一般4G覆範圍1至3公里 5G就100至300米
問責政府 把關不力!

引用:
原帖由 陽光男 於 2021-4-19 10:07 PM 發表

我諗一個人想自殺既話,做既野都會幾難理解
問題係有乜蛛絲馬跡估計佢係自殺先??

又唔係失業, 又鍾意行山, 好正能量喎!!!

引用:
原帖由 忠心叛逆者 於 2021-4-19 09:20 PM 發表

Salomon 行山鞋公認叫 "濕地亡”
濕小小已經跣到HI HI.....
係...最慘仲唔平添
買對幾舊水都好過佢...

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-19 10:11 PM 發表

問題係有乜蛛絲馬跡估計佢係自殺先??

又唔係失業, 又鍾意行山, 好正能量喎!!!
甘呢方面就要調查

衞斯理出沒

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-4-18 11:24 PM 發表
法醫要調查死者死亡時間,為何昨天早上她的手機會在新蒲崗接上網?
要調查死者之前有冇被性侵
若死者手機係被人拿到新蒲崗賣二手機,便有可能係劫殺,但機會不大,因行果條山路的多是成班人,較難下手,亦難逃走
若死者當日係除低行山鞋及手機自殺,可能有人路過見到,應該估到似係自殺,但只偷取了手機去賣,卻沒有報警,延誤了搶救機會
似乎自殺機 ...
搵你查案真係死得

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-4-18 11:24 PM 發表
法醫要調查死者死亡時間,為何昨天早上她的手機會在新蒲崗接上網?
要調查死者之前有冇被性侵
若死者手機係被人拿到新蒲崗賣二手機,便有可能係劫殺,但機會不大,因行果條山路的多是成班人,較難下手,亦難逃走
若死者當日係除低行山鞋及手機自殺,可能有人路過見到,應該估到似係自殺,但只偷取了手機去賣,卻沒有報警,延誤了搶救機會
似乎自殺機 ...
香港嘅法醫,算把啦!騙飯食!上次知青女曱甴浮屍,成條屍俾佢檢查都可以話咩都唔肯定!

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-4-19 09:04 PM 發表

如果個女仔係你親人唔知你會唔會搞個加大碼嘅大龍鳳呢?白癡精
唔好一個人去行山,呢啲係常識!

如果係親人,我會鏟多兩鑊!

估計佢低估左山既難道加天氣不穩失足,當然脫鞋果度不知原因

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2021-4-19 10:45 PM 發表

唔好一個人去行山,呢啲係常識!

如果係親人,我會鏟多兩鑊!
so?

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2021-4-19 10:40 PM 發表

香港嘅法醫,算把啦!騙飯食!上次知青女曱甴浮屍,成條屍俾佢檢查都可以話咩都唔肯定!
但今次這位冇浸過水,應該唔會又渣流攤嘛?

呢單嘢太多疑點了!

引用:
原帖由 噩夢 於 2021-4-19 10:11 PM 發表

係...最慘仲唔平添
買對幾舊水都好過佢...
佢唔會差過Columbia 嘛,甩鞋底架喎

法醫係唔想講嘅就唔肯定!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 11:54 PM 發表

佢冇自殺理由!
冇自殺理由?都吾會屈落d警察度架,好似周梓樂擺明係仆街死架,但d警察自己都驚有可能有d警察頂吾順發癲揼左條友落街呀,所以都要查呀,擺到明係仆街死既,都要查既,查完先發覺d警察冇甘脆架,壓力大架,都吾會發癲既,你班仆街?成能日話要查?我查你老母啦?自殺就咪鬼攰時間啦,去拉d揼過磚又捉吾到個d仲好啦,仆街,揼磚=想攞命,吾拉去查d擺明係自殺既?替死呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]