• 瀏覽: 71,538
  • 回覆: 446
+12
引用:
原帖由 曲明 於 2021-4-19 04:58 PM 發表
同上一個跳海女死者一樣,除鞋,後生女,自殺
個女又唔同,日天化日,並且有沒正常舉動行為。

引用:
原帖由 曲明 於 2021-4-19 04:54 PM 發表
四個字:死因存疑
今日法醫會解剖,好快就會出新聞稿通知死因係咩呀啦

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-4-19 05:23 PM 發表

今日法醫會解剖,好快就會出新聞稿通知死因係咩呀啦
過程出問題,解剖沒關內因素,外在因素比較大。

他殺OK!

他殺因素好少,那個兇手會爬上山去殺一個人,又不好逃跑,又容易被發現!
鞋已除,再放好,自殺機會極大
後生女多數感情問題!

引用:
原帖由 464806224 於 2021-4-19 02:01 AM 發表
自殺唔需要除鞋
我看完報章新聞忽然又想,會不會她行行吓發覺右腳甩鞋帶,她低頭想縛番條鞋帶失平衡,舂咗落山?

懷疑俾人推落山崖? 

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-4-19 18:30 發表

我看完報章新聞忽然又想,會不會她行行吓發覺右腳甩鞋帶,她低頭想縛番條鞋帶失平衡,舂咗落山?
我覺得都差吾多、可能自己踩自己鞋帶、失重心.

引用:
原帖由 eggxia 於 2021-4-19 12:41 PM 發表
同意,香港這么多山,偏偏就這個山有自殺崖。有自殺念頭的肯定來這裡朝聖了。
起這個名的是英軍,好聽就認為氣勢磅礡,難聽就是想死就行這路線,本來是有警告行山人士的意思,但係依家流行打卡,不作死的沒人點讚.

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-4-19 06:24 PM 發表
他殺因素好少,那個兇手會爬上山去殺一個人,又不好逃跑,又容易被發現!
鞋已除,再放好,自殺機會極大
後生女多數感情問題!
有人如有心想殺佢, 上到山就仲啱晒添啦!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-19 06:58 PM 發表

有人如有心想殺佢, 上到山就仲啱晒添啦!
兇手殺佢前叫佢除鞋放好?

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-4-19 06:15 PM 發表
他殺OK!

哦!!殺人凶手原來係張兆輝

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-4-19 07:00 PM 發表

兇手殺佢前叫佢除鞋放好?
所以, 疑點甚多,

而其實是揾到佢一隻鞋, 相都係一隻, 但有記者報是一對, 唔知邊個啱, 但甩鞋的位置是遠到搜索隊行大半日都揾唔到咁遠,

而且鞋帶扯繼的, 說明當時有緊嘢發生, 就算甩鞋, 女生唔有時間攞返,

咁女生, 當時在急甚麼, 連帽子扔在半公里路上都唔理???

Rip

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-4-19 06:15 PM 發表
他殺OK!

如果去過山頂公園個涼亭就會覺得張圖好笑😆😆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]