• 瀏覽: 71,403
  • 回覆: 446
+12
引用:
原帖由 阿記狂徒 於 2021-4-19 01:30 PM 發表

你上網再check 清楚, 佢只影一隻我點知
我冇你咁識上網,麻煩你呢個高手搵張影到一對鞋既相睇吓?多謝指教!

引用:
原帖由 eggxia 於 2021-4-19 01:59 PM 發表
為什么又是飛鵝山,為什么又是自殺崖附近,其他山難道就這么安全? 如果這座山如此結界,建議政府永久封路。
又唔好咁講,每日都有車禍撞死人啦,難道要禁止行車~~~

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2021-4-19 09:17 AM 發表

我個案 係中國移動
馬鞍山 高層
居主 用1010 和 3台
無發現問題
我 用限速 21M
會不定時 變漫遊 (唔一定會 我一個月去一次這地方)
我老婆 中移全速4g 無問題 未試過 跳去漫遊
新界人先會明白嘅情況

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2021-4-19 02:05 PM 發表

我冇你咁識上網,麻煩你呢個高手搵張影到一對鞋既相睇吓?多謝指教!

俾夠兩張你

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-4-19 02:03 PM 發表

重點一,佢一個人自己去行山??手機應該有記錄有無約人!!!
尋晚先揾到,具體都要時間去調查。警察未到山頂都己中午啦。

引用:
原帖由 阿記狂徒 於 2021-4-19 02:13 PM 發表

俾夠兩張你
屌,尋日啲傳媒報道又話得一隻鞋,咁咪同反轉啲罐頭話無罐頭刀一L樣

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2021-4-19 02:09 PM 發表

又唔好咁講,每日都有車禍撞死人啦,難道要禁止行車~~~
主要要政府去山頂封條水泥風景台圍牆,因爲事件並非尼次。

呢單野似謀殺,好似早幾年藍田果單咁。

引用:
原帖由 七個濃濃的獅子 於 2021-4-19 02:11 PM 發表
有可能15號被人搶手機及跌左落山
虛構電視劇唔夠真實

引用:
原帖由 馬路G友 於 2021-4-19 01:28 PM 發表
咪又係武漢肺炎累事囉,唔係使乜去行山啫。
你錯la, 其實係宇宙嘅錯!

點解要有生命體?
點解有重力?
點解宏觀世界時間係單向?
.....?

南無阿彌陀佛

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-4-18 11:24 PM 發表
法醫要調查死者死亡時間,為何昨天早上她的手機會在新蒲崗接上網?
要調查死者之前有冇被性侵
若死者手機係被人拿到新蒲崗賣二手機,便有可能係劫殺,但機會不大,因行果條山路的多是成班人,較難下手,亦難逃走
若死者當日係除低行山鞋及手機自殺,可能有人路過見到,應該估到似係自殺,但只偷取了手機去賣,卻沒有報警,延誤了搶救機會
似乎自殺機 ...
若果是蘋果手機,刧殺機會是有的。

引用:
原帖由 馬路G友 於 2021-4-19 01:28 PM 發表
咪又係武漢肺炎累事囉,唔係使乜去行山啫。
係 ISSAC NEWTON 累事, 唔係佢唔會跌

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 11:45 PM 發表
這單嘢真係太多疑點,

請香港差人查明, 

好地地一個熱血行山的酒店女廚師會死得咁離奇??

會在遠遠地方先甩帽??仲要隔半公里甩鞋??
有無機會中咗邪?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]