• 瀏覽: 71,608
  • 回覆: 446
+12
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 23:54 發表

佢冇自殺理由!
似被X殺.  

晚上獅子山附近依然有直昇機

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 11:45 PM 發表
這單嘢真係太多疑點,

請香港差人查明, 

好地地一個熱血行山的酒店女廚師會死得咁離奇??

會在遠遠地方先甩帽??仲要隔半公里甩鞋??
頂帽會唔會畀風吹咗去嗰度?

等法醫幾日,政府部門一定查清事實。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 11:45 PM 發表
這單嘢真係太多疑點,

請香港差人查明, 

好地地一個熱血行山的酒店女廚師會死得咁離奇??

會在遠遠地方先甩帽??仲要隔半公里甩鞋??
正常人甩帽都會即時執番,點解唔執呢? 自殺的話又點會除左對鞋,赤腳行山路?

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-4-18 10:52 PM 發表
24歲女子石樂蕎失蹤三日後,消防員今(18日)傍晚於飛鵝山尋獲其遺體,並由直升機吊送至東區醫院。石女杳無音訊的三天內,親友、網民、行山友及政

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210418/460571042092421120791354.jpeg/TSJ4k87NHit3cxfjQDxjVSAugGgYN4Q5bJAFhmyQBYY

...
又要辛苦警察同消防民安員

引用:
原帖由 2046jj 於 2021-4-18 11:58 PM 發表
係講新蒲崗某大廈收到佢訊號 不代表手機係上址 一般4G覆範圍1至3公里 5G就100至300米
尋日天氣有一段時間轉好,接收信號會比較好。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-18 11:46 PM 發表
我認為佢係特登除咗對鞋, 擺放在路上之後去跳崖, 即係畀人見到佢對鞋, 就容易搵到佢在附近自殺.
如果佢想其他人知,可以自殺之前send個自殺地點俾朋友就可以。呢單野應該係結界case

引用:
原帖由 男E 於 2021-4-19 12:06 AM 發表
晚上獅子山附近依然有直昇機
晚上機送死者去港島柴灣東區政府醫院

咩叫結界case?

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-4-18 10:52 PM 發表
24歲女子石樂蕎失蹤三日後,消防員今(18日)傍晚於飛鵝山尋獲其遺體,並由直升機吊送至東區醫院。石女杳無音訊的三天內,親友、網民、行山友及政

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210418/460571042092421120791354.jpeg/TSJ4k87NHit3cxfjQDxjVSAugGgYN4Q5bJAFhmyQBYY

...
講真一日幾多人死?一日幾多人自殺?其實人已去矣,做乜要寫到咁奇幻咁煽情?俾佢安息好無?只是普通一個女子唔開心去自尋短見而已!

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2021-4-19 12:10 AM 發表

正常人甩帽都會即時執番,點解唔執呢? 自殺的話又點會除左對鞋,赤腳行山路?
山上風大,好易吹甩帽,如果你反射作用即時去執仲危險,因為路段一兩呎闊,凹凸不平,錯腳即時跌落崖底,對鞋就比較奇怪

R.I.P.

引用:
原帖由 2046jj 於 2021-4-18 11:58 PM 發表
係講新蒲崗某大廈收到佢訊號 不代表手機係上址 一般4G覆範圍1至3公里 5G就100至300米
信號 都唔係 100% 準確

我試過 三次  
我在親友家中 馬鞍山迎海高層
有SMS 話我 進入去中國漫遊
頭兩次 都收我 幾十蚊 數據費
我都要打電話上去cs求原因
結果 無解決 只免收費
第三次 我只好 先關漫遊數據

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-4-19 12:06 AM 發表

頂帽會唔會畀風吹咗去嗰度?
要看當日風向了, 從前平時我早上在山, 風是由扎山道那邊吹上來的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]