• 瀏覽: 71,615
  • 回覆: 446
+12
引用:
原帖由 kwailo1233789 於 2021-4-19 01:12 發表

請問閣下可以得知行山鞋被發現時擺放工整?
㨗景工業大廈在新蒲崗太子道東,在行人路可望見距離2.4公里遠整座飛鵝山,是4G訊號有效覆蓋範圍,所以㨗景4G訊號基站收到石樂蕎手機訊號不足為奇。
你自圓其說啫,有順利邨基站唔收,收新蒲崗?沿途重有無數基他近些的基站

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-4-19 01:55 發表

呢條路高難度, 唔會多老伯老嬸行.
證明你無行過山

可能想有人知,幫佢收屍

咁哨子聲係邊個發出?

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2021-4-18 11:39 PM 發表
希望香港警察能夠查明真相,明白點解黃絲憎警察,因為黃絲壞在心中。
Dllm, 攞死人嚟抽水!

引用:
原帖由 ayayay6 於 2021-4-19 05:54 發表
如果真係被殺,點解要除咗佢對鞋呢?
唔除鞋,除唔到褲,搞完,推落山

熟人做都得

引用:
原帖由 理性God 於 2021-4-19 08:09 發表
咁哨子聲係邊個發出?
乜哨子聲?miss 左呢part,求告知

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-4-18 10:52 PM 發表
24歲女子石樂蕎失蹤三日後,消防員今(18日)傍晚於飛鵝山尋獲其遺體,並由直升機吊送至東區醫院。石女杳無音訊的三天內,親友、網民、行山友及政

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210418/460571042092421120791354.jpeg/TSJ4k87NHit3cxfjQDxjVSAugGgYN4Q5bJAFhmyQBYY

...
差佬睇番呢幾日cctv咪清楚囉

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-4-18 11:24 PM 發表
法醫要調查死者死亡時間,為何昨天早上她的手機會在新蒲崗接上網?
要調查死者之前有冇被性侵
若死者手機係被人拿到新蒲崗賣二手機,便有可能係劫殺,但機會不大,因行果條山路的多是成班人,較難下手,亦難逃走
若死者當日係除低行山鞋及手機自殺,可能有人路過見到,應該估到似係自殺,但只偷取了手機去賣,卻沒有報警,延誤了搶救機會
似乎自殺機 ...
亦發現石女的身份證明文件、財物及手機

但手機在她身上

可能先抝柴,除鞋捽,點知大風吹吹走帽,起身執,跣腳⋯⋯⋯⋯

吊, 話去行山=3日係山???

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-18 11:46 PM 發表
我認為佢係特登除咗對鞋, 擺放在路上之後去跳崖, 即係畀人見到佢對鞋, 就容易搵到佢在附近自殺.
如果放喺跳落去位置對上附近就係,但而家好似唔係,所以好可疑

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-4-19 08:11 AM 發表

唔除鞋,除唔到褲,搞完,推落山

熟人做都得
唔係無可能,亦解釋到點解手機訊號喺新蒲崗出現後消失,可能就係比人夾住,再揸車上山

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2021-4-19 12:32 AM 發表

信號 都唔係 100% 準確

我試過 三次  
我在親友家中 馬鞍山迎海高層
有SMS 話我 進入去中國漫遊
頭兩次 都收我 幾十蚊 數據費
我都要打電話上去cs求原因
結果 無解決 只免收費
第三次 我只好 先關漫遊數據
我多年前住天水圍嘉湖山莊已係咁,對面就係深圳,成日都收咗中國境內訊號

行山是非常危險的活動,你看,一個不見了就浪費大量人力物力。
政府實該嚴禁行山活動,或實施嚴厲規管!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]