• 瀏覽: 6,959
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1

時間應不耐久了

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
三個月?

私人機構,只要有資金營運,相信會繼續苦撐落去。
但傷港電台就真係養狼狗咬心口。

希望快啲有假新聞罪!

立等佳音。

暗黃官員要保住蘋果

引用:
原帖由 男E 於 2021-4-18 08:48 PM 發表

時間應不耐久了
我覺得最少都可以捱埋現屆政府,原因?你懂的!

黃媒潛伏已久,即使蘋果被抄家,佢嘅毒性仍然難以消滅。
最終可能把毒散去明報東方立場等報商。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-4-19 09:58 AM 發表

我覺得最少都可以捱埋現屆政府,原因?你懂的!
等振英哥回朝至收拾佢,新仇舊恨一起算!

引用:
原帖由 男E 於 2021-4-18 08:48 PM 發表

時間應不耐久了
留來獻世!

作為市民只能食花生

香港特區政府不作為
搞到國家喉舌“人民日報”出聲
而家做又死唔做又死
收毒果皮就變受中央壓力做嘢
高度自治何存?
大把故仔任西媒老作
唔做嘢嘅話
中央又表咗態唔到特區政府撓埋雙手
如果一早自發去做就冇呢d尷尬場面
五,六十年代港英收咗咁多印刷媒體皮
真係冇一個案例啱用?!

引用:

時間應不耐久了
希望盡快, 摺完毒果要摺立場.

引用:
原帖由 貓男 於 2021-4-19 10:35 AM 發表
黃媒潛伏已久,即使蘋果被抄家,佢嘅毒性仍然難以消滅。
最終可能把毒散去明報東方立場等報商。
明報東方, 老細都有背景.

辦法, 都係有心計.

引用:
原帖由 mart1212 於 2021-4-18 08:55 PM 發表
私人機構,只要有資金營運,相信會繼續苦撐落去。
但傷港電台就真係養狼狗咬心口。
實行記者發牌制度
蘋果記者不獲發牌,或者有假新聞,釘區牌

沒記者的報紙還是報紙嗎?

合情,合理,合法,想玩謝你,一條法例就夠

螞蟻金服上市,先審查你資格,讓你自己轉金融機構,納入金融機構監管,中國證監會再出規定金融企業不能在創業板上市,螞蟻又不夠資格在主板,姐系逼你螞蟻沒得上市,但整個處理步驟由頭到尾沒一個字提過螞蟻,都是通過立法條例

現代社會當然不會直接關閉你私人機構,但讓你無法正常經營,方法還是很多的

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-4-19 07:12 PM 發表

明報東方, 老細都有背景.

辦法, 都係有心計.
東方馬同上海仔恩怨搞到份報紙都唔知似乜。(有一段時間好似連載小說咁。)
回歸初期東方搶先埋中國碼頭,但多年仍未得中國嘅關注欽點,
近幾年180°轉變,今日嘅東方淪為蘋果2.0
明報自于品海淡出,作風不再持平。
以往嘅明報不復再。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]