• 瀏覽: 6,778
  • 回覆: 63
+2
行山死人多過疫苗

引用:
原帖由 西部鬆弛的通道 於 2021-4-18 10:05 PM 發表
行山絕對唔係健康活動
差不多個個星期都有新聞
“欺山莫欺水”呢句最仆街嘅名言,誤導咗好多人以為山真係可以欺!!

睇個女仔都非常樂觀,星期四天氣冷又雨又霧,又無端端會行山呢。
安息

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 22:35 發表

其實政府應考慮,在自殺崖附近,裝置天眼,及警示牌,就算真係有事發生,都係嗎知過程

呢樣嘢,祖國做得比香港出色!
唔得㗎,香港要有打劫自由同姦殺自由

引用:
原帖由 大聚焦 於 2021-4-19 12:10 AM 發表
睇個女仔都非常樂觀,星期四天氣冷又雨又霧,又無端端會行山呢。
安息
只要唔係行雷, 落雨行山係無阻的, 因為又有防水衫及防水褲及鞋, 雨中行山仲舒服, 我從前都好鍾意落兩行山

試過落雨由浪茄灣行上山過吹風坳, 在雨中行了幾粒鐘, 都幾爽的, 無出汗嗰下正丫嘛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-19 12:22 AM 發表

只要唔係行雷, 落雨行山係無阻的, 因為又有防水衫及防水褲及鞋, 雨中行山仲舒服, 我從前都好鍾意落兩行山

試過落雨由浪茄灣行上山過吹風坳, 在雨中行了幾粒鐘, 都幾爽的, 無出汗嗰下正丫嘛
飛鵝山唔同

引用:
原帖由 大聚焦 於 2021-4-19 12:24 AM 發表

飛鵝山唔同
飛鵝山我從前一星期上5次至6次, 都非常熟識了

有冇留意, 從前行, 就算自殺崖那邊都唔會咁多死人新聞,但我那時都常日見不少人在自殺崖那邊進行運動

但而家, 真係多了好多死人事件, 不太明白!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-19 12:27 AM 發表

飛鵝山我從前一星期上5次至6次, 都非常熟識了

有冇留意, 從前行, 就算自殺崖那邊都唔會咁多死人新聞,但我那時都常日見不少人在自殺崖那邊進行運動

但而家, 真係多了好多死人事件, 不太明白!
正常事主唔係前面上
有可以本來大霧微雨到大風大雨

十五號有試過大霧又幾陣大雨又吹北風唔細下
下午五時至八時沒雨

到晚上9時至10仍然有微雨

引用:
原帖由 黑衣戶 於 2021-4-18 10:15 PM 發表
是否自殺?
明顯不是自殺。。。應該只是想挑戰自己行山技術去自殺崖才產生悲劇。

引用:
原帖由 chan198999 於 2021-4-19 12:40 AM 發表

明顯不是自殺。。。應該只是想挑戰自己行山技術去自殺崖才產生悲劇。
睇佢平時行山舉動咯

以樂觀少女沒可能去自殺

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 10:30 PM 發表

頂帽仲要半公里前甩下,真係唔似自殺喎!

要自殺即係死了心,死了心又何需咁多排場?要分咁咁遠距離甩帽甩鞋呢?
受困時將身上物品分散開有助縮窄搜索範圍

Rip

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2021-4-19 12:46 AM 發表

一定係靈異事件
悲慘事件沒可怕

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]